Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Πέντε άτομα συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη με την κατηγορία ότι επιχείρησαν να μεταφέρουν με λεωφορείο σε χώρα της Ευρώπης 87 μετανάστες -ανάμεσα τους 46 ανηλίκους- έναντι του ποσού των 5.000 δολαρίων για τον καθένα.

Πρόκειται για τέσσερις αλλοδαπούς ηλικίας 26 με 38 ετών και για έναν Έλληνα 49 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών.

Στη θέση του οδηγού του λεωφορείου με ξένες πινακίδες ήταν ο 49χρονος, που θα τους μετέφερε στα σύνορα Ελλάδας-Αλβανίας, σύμφωνα με την αστυνομία 

Οι άλλοι τέσσερις, φερόμενοι ως συνεργοί του, είχαν αναλάβει τη μεταφορά μέχρι το λεωφορείο. 

Στη διάρκεια της έρευνας κατασχέθηκαν το λεωφορείο, χρηματικό ποσό 3.500 ευρώ και 7 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις.