ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr , Μάνος Τσαλδάρης
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Εκμεταλλευόταν το ότι ήταν ίνδαλμα για τα ανήλικα κορίτσια και σταδιακά τα «έπειθε» να συνάψουν σχέσεις μαζί του. Πριν από δύο μήνες όμως, δύο από τα θύματά του βρήκαν το θάρρος να πάνε στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και να καταγγείλουν τη δράση του, με συνέπεια να συλληφθεί για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων.

Πρόκειται για έναν 35χρονο προπονητή τένις σε σύλλογο των βορειοδυτικών προαστίων, ο οποίος την Παρασκευή συνελήφθη μετά από έκδοση εντάλματος σε βάρος του από τις εισαγγελικές αρχές.

Η αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη της δράσης του ξεκίνησε όταν μια 20χρονη σήμερα αθλήτρια πήγε στο Αστυνομικό Μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας και κατήγγειλε ότι ο προπονητής της είχε συνάψει ερωτικές σχέσεις μαζί της λίγο μετά τα 14 της χρόνια εκμεταλλευόμενος τη θέση του. Η σχέση, όπως τους είπε, ήταν συναινετική και διατηρούνταν μέχρι πριν από λίγους μήνες, οπότε πληροφορήθηκε ότι εκτός από την ίδια είχε σχέσεις και με άλλες ανήλικες.

Στο διάστημα των ερευνών, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι αξιωματικοί του Ανηλίκων εντόπισαν άλλη μια 14χρονη που είχε σχέσεις μαζί του. Η ανήλικη μάλιστα πήγε στα γραφεία της Υποδιεύθυνσης με τους γονείς της και επιβεβαίωσε την καταγγελία της 20χρονης.

Μετά από αυτό οι αστυνομικοί συνέταξαν δικογραφία σε βάρος του για κατάχρηση ανηλίκων που συμπλήρωσαν τα 14 έτη, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, και για γενετήσια πράξη με ανήλικο που συμπλήρωσε τα 14 έτη κατ’ εξακολούθηση. Ακολούθως ενημέρωσαν τις εισαγγελικές αρχές και μετά την έκδοση του εντάλματος συνέλαβαν τον 35χρονο στο σπίτι του όπου κατάσχεσαν το τάμπλετ, τα κινητά του, τον υπολογιστή του, τα οποία και έστειλαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν πέσει και άλλα ανήλικα κορίτσια θύματά του. Σήμερα πάντως ο 35χρονος θα απολογηθεί στον 8ο τακτικό ανακριτή, ενώ εκτιμάται ότι οι εισαγγελικές αρχές θα επιτρέψουν τη γνωστοποίηση των στοιχείων του.

Δείγμα της υπερασπιστικής γραμμής που θα ακολουθήσει, πάντως, έδωσε χθες βράδυ ο πατέρας του, ο οποίος μιλώντας στο Mega επέρριψε ευθύνες στις αθλήτριες και στις οικογένειές τους: «Τα παιδιά τού την πέφτανε στα ίσα. Ποια μαθήτρια δεν θέλει τον καθηγητή της που είναι ωραίος και άνετος; Και ποια οικογένεια δεν θέλει έναν καθηγητή για την κόρη της;».