ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr , Μάνος Τσαλδάρης
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Αξιοζήλευτο μηνιάτικο έβγαζε ένας 30χρονος αστυνομικός που υπηρετούσε στο τμήμα Π. Φαλήρου και οποίος μέσω τρίτου νοίκιαζε σε διαρρήκτες έναν υπηρεσιακό ασύρματο, προκειμένου οι τελευταίοι να γνωρίζουν τις κινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων που τους αναζητούσαν και να καταφέρνουν να ξεφεύγουν.

Ο καταγόμενος από το Καζακστάν ομογενής αστυνομικός, όπως προέκυψε από τις έρευνες των Εσωτερικών Υποθέσεων, είχε νοικιάσει από τις αρχές Οκτωβρίου τον υπηρεσιακό του ασύρματο σε έναν ημεδαπό για 2.000 ευρώ τον μήνα. Εκείνος με τη σειρά του τον επινοικίασε αρχικά σε δύο σεσημασμένους για κλοπές και ληστείες Ρομά αντί 3.000 ευρώ τον μήνα. Οι σεσημασμένοι πλήρωσαν για τρεις μήνες, όμως σταμάτησαν να το κάνουν γιατί δεν έβγαιναν για… δουλειές εξαιτίας της καραντίνας και των περιορισμών.

Στα τέλη Μαΐου, εμφανίστηκαν δύο αδέλφια Ρομά που έκλεισαν με τον μεσάζοντα νέα συμφωνία και θα του έδιναν 4.000 ευρώ τον μήνα. Δεν πρόλαβαν όμως να πληρώσουν, αφού το απόγευμα της Παρασκευής συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς. Στο διάστημα αυτό, είχαν κλέψει ένα αυτοκίνητο με το οποίο και κυκλοφορούσαν, ένα ΑΤΜ από ένα σούπερ μάρκετ στη Γλυφάδα και είχαν διαρρήξει μια μονοκατοικία στα Μελίσσια και ένα διαμέρισμα στο Νέο Ηράκλειο.

Ο αστυνομικός -που είχε δηλώσει στις 28 Αυγούστου ότι είχε χάσει τον ασύρματο- όπως και ο μεσάζοντας δεν συνελήφθησαν, καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο. Σε βάρος όμως όλων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ασυρμάτων και δωροδοκία υπαλλήλου και με αυτήν τα δύο αδέλφια οδηγήθηκαν σε εισαγγελέα που παρέπεμψε την υπόθεση σε ανακριτή. Σε βάρος του αστυνομικού που κατά την εξέτασή του ομολόγησε την πράξη του διατάχθηκε ΕΔΕ από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.