Εκμεταλλευόμενο ότι η κοινή γνώμη είναι στραμμένη στον κορονοΐό, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχώρησε χθες σε επιχείρηση στο κτίριο Γκίνη του ιστορικού Πολυτεχνείου στο κέντρο της Αθήνας όπου είχαν βρει καταφύγιο αλλοδαποί, στην πλειονότητά τους Αφρικανοί, και το εκκένωσε.
Η επιχείρηση ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κτίριο βρίσκονταν περίπου εκατό άτομα, τα οποία -όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές- ζούσαν υπό άθλιες συνθήκες.
Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις όμως που εισέβαλαν στο κτίριο εντόπισαν 85 αλλοδαπούς, τους οποίους προσήγαγαν σταδιακά στο Τμήμα Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη, προκειμένου να διαπιστωθεί η ταυτότητά τους και εάν βρίσκονταν νόμιμα στη χώρα.
Ως αργά το απόγευμα δεν είχε γίνει γνωστό εάν υπήρχαν συλλήψεις και ποιος ο αριθμός των συλληφθέντων.
Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης και προκειμένου να φανεί ότι έγινε και για… ανθρωπιστικούς λόγους -ορισμένοι αξιωματικοί εξάλλου ισχυρίζονταν ότι η επέμβαση έγινε και για λόγους δημόσιας υγείας- δόθηκαν από τη ΓΑΔΑ φωτογραφίες από το εσωτερικό του κτιρίου, ενώ σε ανακοίνωση σημειωνόταν ότι οι αλλοδαποί «παρέμεναν στους χώρους παρά τη θέληση της Πρυτανείας του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος». Μ. Τσαλδάρης
