Oι φωτογραφίες των τριών πρόσφατα συλληφθέντων από την Αντιτρομοκρατική βοήθησαν να βρεθεί το σπίτι που είχε νοικιάσει η μία εκ των τριών και από την αξιοποίηση όσων βρέθηκαν εντός του διαμερίσματος οι αξιωματικοί ευελπιστούσαν ότι θα προχωρήσουν περαιτέρω την έρευνά τους.
Το διαμέρισμα στην πολυκατοικία της οδού Ναυάρχου Βότση 3 στον Αγιο Νικόλαο Πατησίων εντοπίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, μετά από τηλεφωνήματα κατοίκων της περιοχής. Οι αστυνομικοί όμως που έσπευσαν εκεί βρέθηκαν μπροστά σε μια έκπληξη: μέσα στο διαμέρισμα βρισκόταν ένας άνδρας ο οποίος μόλις είχε αρχίσει να καθαρίζει.
Προσήχθη άμεσα στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής και, όπως προέκυψε, επρόκειτο για έναν επαγγελματία που καθαρίζει σπίτια και γι’ αυτό βάζει μικρές αγγελίες σε εφημερίδες. Τον πήρε τηλέφωνο ένας πελάτης ο οποίος του ζήτησε να καθαρίσει το διαμέρισμα του αδελφού του που πέθανε και του έδωσε ραντεβού στο κέντρο της Αθήνας. Σε αυτό εμφανίστηκε ένας 25χρονος που φορούσε συνεχώς κουκούλα, πιθανώς λόγω του κρύου. Εδωσε στον καθαριστή 60 ευρώ, τα κλειδιά και τη διεύθυνση και του είπε να πάρει ό,τι χρειάζεται, να πετάξει τα υπόλοιπα και να το καθαρίσει επιμελώς.
Οι αστυνομικοί τον βρήκαν μόλις είχε αρχίσει να εργάζεται και από την εικόνα που αντίκρισαν εκτιμούν πως κάποιος είχε ήδη περάσει από το διαμέρισμα και αφαίρεσε πιθανώς οτιδήποτε θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εις βάρος των εμπλεκομένων. Από το αναστατωμένο διαμέρισμα κατασχέθηκαν 2 κάρτες μνήμης με 2 αντάπτορες, κάρτα SIM και στέλεχος κάρτας SIM, πολυμηχάνημα-εκτυπωτής, tablet και τρία USB sticks, συσκευή κινητής τηλεφωνίας και κάρτα SIM, ανταλλακτικά, αξεσουάρ και παρελκόμενα για drone, πλήθος από σακούλες, καλώδια, ζελατίνες πλαστικοποίησης και κλειδιά, φωτογραφίες ταυτότητας του Γιάννη Μιχαηλίδη ίδιες με αυτήν της πλαστής ταυτότητας που είχε όταν συνελήφθη και πλήθος ανδρικά και γυναικεία ρούχα και υποδήματα.
Το διαμέρισμα είχε νοικιάσει η 26χρονη Δήμητρα Βαλαβάνη τον Σεπτέμβριο με τα πραγματικά στοιχεία της για 300 ευρώ τον μήνα και είχε προκαταβάλει δύο νοίκια. Ωστόσο ούτε η ίδια ούτε ο ιδιοκτήτης είχαν δηλώσει, όπως προβλέπει η νομοθεσία, την ενοικίασή του.
