Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής οδηγήθηκαν τέσσερις σωφρονιστικοί υπάλληλοι που ήταν υπεύθυνοι για τη φύλαξη της Βίκυς Σταμάτη στο Δρομοκαΐτειο, όπου νοσηλευόταν φρουρούμενη το τελευταίο διάστημα με ψυχολογικά προβλήματα. 

Οι φρουροί ανακρίνονται για την απόδραση της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Σημειώνεται ότι η απόδραση έγινε πιθανότατα μεταξύ 1.30 και 5 το πρωί, από την μπαλκονόπορτα του θαλάμου, όπου βρέθηκε ανοιχτό, αλλά όχι παραβιασμένο, το λουκέτο. Η Βίκυ Σταμάτη έφυγε παίρνοντας όλα της τα πράγματα.

Οι έρευνες της ασφάλειας είναι σε πλήρη εξέλιξη για τον εντοπισμό της καθώς και για τη διευκρίνιση των συνθήκες κάτω από τις οποίες απέδρασε.

Νωρίτερα διατάχθηκε κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα για τις συνθήκες απόδρασης από το υπουργείο Δικαιοσύνης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργού Νίκου Παρασκευόπουλου.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης αφού ανέφερε ότι «κάθε απόδραση συνιστά μια αστοχία», επισήμανε ότι ήδη διατάχθηκε (αρ. πρωτ. 396/2-4-2015) κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, η οποία θα διενεργηθεί από εισαγγελική Αρχή για τη διακρίβωση των ευθυνών υπαλλήλων του υπουργείου Δικαιοσύνης που είχαν την υποχρέωση της φρούρησης της κρατουμένης.

Ο πρόεδρος του ιδρύματος, Ισίδωρος Πρώιος, δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή πως η απόδραση μάλλον ήταν υποβοηθούμενη, αφού η κ. Σταμάτη φρουρούνταν σε τρεις βάρδιες επί 24ώρου βάσεως και η μπαλκονόπορτα, απ’ όπου εικάζεται ότι δραπέτευσε, είχε λουκέτο, που βρέθηκε παραβιασμένο.

Ο ίδιος κτίμησε ότι ίσως η απόδραση έγινε κατά τη διάρκεια της αλλαγής φρουράς και διευκρίνισε ότι το νοσοκομείο έχει θυρωρείο, αλλά έχει και διάφορα σημεία διαφυγής.

Τσοχατζόπουλος: «Βίκυ γύρνα πίσω»

Μέσω του συνηγόρου του Γιάννη Παγορόπουλου ο Άκης Τσοχατζόπουλος απευθύνει έκκληση στη σύζυγό του να επιστρέψει στο Δρομοκαΐτειο.

Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

«B I K Υ…!

Όπου να είσαι, σου λέω, χωρίς να αγνοώ τις ευθύνες αυτών που σε οδήγησαν εχθές εδώ, ότι ο καλός δρόμος για να σμίξεις άμεσα με το παιδί μας και την οικογένειά σου, είναι να βρεθείς σύντομα στην φροντίδα των γιατρών και των νοσηλευτών, εκείνων που τον τελευταίο χρόνο στο ίδρυμα σε στήριξαν και σε αγάπησαν.

ΥΨΩΝΩ φωνή στο κράτος δικαίου, στη δικαιοσύνη, στην προστασία των δικαιωμάτων κάθε πολίτη, για την σωτηρία και την επιστροφή της, υγιής, στο παιδί της, της Βασιλικής Τσοχατζοπούλου- Σταμάτη.

Άκης Τσοχατζόπουλος»

Αγωνιά η οικογένειά της

Έκκληση στη Βίκυ Σταμάτη να επιστρέψει στο Δρομοκαΐτειο απηύθυναν η μητέρα της Γεωργία και ο αδελφός της Παναγιώτης Σταμάτης σε πρωινή εκπομπή, ενώ εξέφρασαν φόβους για τη ζωή της.

«Μίλησε χθες το βράδυ, στις 9 η ώρα, με το παιδί της και ήταν πολύ στενοχωρημένη και απελπισμένη μετά την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης» είπε, μεταξύ άλλων, η μητέρα της.

«Επιβάλλεται να επιστρέψει στο νοσοκομείο. Είναι μια πράξη που έγινε εν βρασμώ» ανέφερε ο αδελφός της, ο οποίος συμπλήρωσε ότι η Βίκυ Σταμάτη το μόνο που έλεγε συνεχώς είναι ότι θέλει να γυρίσει στο παιδί της.

Τo γεγονός επιβεβαίωσε ο δικηγόρος της Φραγκίσκος Ραγκούσης, που πρόσθεσε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί της το βράδυ της Τετάρτης, εκείνη είπε: «Εγώ δεν πρόκειται να πεθάνω τρελή και εγκαταλελειμμένη στο Δρομοκαΐτειο. Το μόνο που θέλω είναι να είμαι κοντά στο παιδί μου».

Έκκληση να επιστρέψει στο νοσοκομείο έκαναν και οι συνήγοροί της, Αλέξης Κούγιας και Φραγκίσκος Ραγκούσης.

Όπως είπε ο κ. Κούγιας αρχικά, χθες μετά την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισής της, τον πήρε τηλέφωνο και του είπε «κάτι χειρότερο» από μια πιθανή απόδραση. Πρόσθεσε ότι χωρίς να δικαιολογεί την ενέργειά της είναι πρωτοφανές το γεγονός δεν δέχεται το δικαστήριο τις αιτήσεις της ενώ είναι ο “τελευταίος τροχός της αμάξης” ενός εγκλήματος. Τής ζήτησε από τον αέρα, να επιστρέψει και να αφήσει σε αυτόν και στον κ. Ραγκούση να πείσει το δικαστήριο.

Aπορρίφθηκε χθες το αίτημα αποφυλάκισής της

Αξίζει να σημειωθεί πως το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα την πολλοστή αίτησή της για αποφυλάκιση, χθες, Τετάρτη.

Η κ. Σταμάτη επικαλούνταν τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει με «ακούσια νοσηλεία στο Δρομοκαΐτειο» και ισχυριζόταν πως πάσχει από μείζονα καταθλιπτική διαταραχή, επισημαίνοντας παράλληλα και το γεγονός ότι το 8χρονο παιδί της μεγαλώνει χωρίς κανέναν από τους δύο γονείς του.

«Δεν αποδεικνύεται ότι θα τελέσω νέες αξιόποινες πράξεις, αφού και αυτές για τις οποίες κατηγορούμαι δεν τις έχω τελέσει, αλλά τουναντίον θα αγωνιστώ σκληρά για να ξεπεράσει ο γιος μου τα προβλήματα, αλλά και για την αποκατάσταση της υγείας μου».