Η εμπλοκή του 39χρονου θύματος σε υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών και ο «επαγγελματικός» τρόπος δράσης των δύο εκτελεστών είναι τα δύο κύρια στοιχεία που στρέφουν τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής στην εκδοχή ότι η επίθεση των οπλοφόρων σε μπαρ της Γλυφάδας σημειώθηκε στο πλαίσιο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών ατόμων του υποκόσμου.
Η επίθεση έγινε στις 4.30 το πρωί της Κυριακής και είχε αποτέλεσμα τη δολοφονία του 39χρονου Αλβανού συνιδιοκτήτη του μπαρ που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αγγελου Μεταξά και Πανδώρας, τον σοβαρότατο τραυματισμό ενός συνομήλικου συμπατριώτη του και τον ελαφρύτερο δύο Ελλήνων θαμώνων, ηλικίας 43 και 28 χρόνων.
Οι δράστες πεζή, σύμφωνα με τις αρχικές μαρτυρίες, πήγαν στο μπαρ και ύστερα από έντονη συνομιλία πυροβόλησαν τον αλλοδαπό συνιδιοκτήτη και τον επίσης Αλβανό φίλο του, ενώ ακολούθως ψύχραιμοι έσπευσαν να απομακρυνθούν και πάλι πεζή, ενώ στο κατάστημα επικρατούσε πανδαιμόνιο.
Ολοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Ασκληπιείο Βούλας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του συνιδιοκτήτη, ενώ ο 39χρονος συμπατριώτης του έδινε μάχη να κρατηθεί στη ζωή ώς αργά.
Με τραύματα στα πόδια από τον εποστρακισμό των σφαιρών και θραυσμάτων τους νοσηλεύονταν οι δύο Ελληνες οι οποίοι βρίσκονται εκτός κινδύνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί βρήκαν στο σημείο τρεις κάλυκες, ενώ συνέλεξαν για εξέταση και τα βίντεο τόσο του μπαρ όσο και των γύρω καταστημάτων.
Μαχαιρωμένος
Στο μεταξύ, άλλη μία δολοφονία, ενός 43χρονου ιδιωτικού υπαλλήλου, που βρέθηκε νεκρός μέσα στο διαμέρισμά του στον Αγιο Ιωάννη Ρέντη, σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο.
Το θύμα βρέθηκε από τον πατριό του στις 2.00 το μεσημέρι του Σαββάτου στον δεύτερο όροφο πολυκατοικίας των εργατικών πολυκατοικιών επί της λεωφόρου Θηβών 222.
Ο άτυχος άνδρας είχε μαχαιρωθεί τουλάχιστον 16 φορές σε διάφορα σημεία του σώματός του.
Ο αναστατωμένος χώρος υποδείκνυε ότι το θύμα πάλεψε με τον δράστη, ο οποίος εκτιμάται ότι ανήκει στους γνωστούς του 43χρονου καθώς δεν υπήρχαν παραβίαση και ενδείξεις ληστείας.
