Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Για τις 14 Φεβρουαρίου 2020 αναβλήθηκε η εκδίκαση της αγωγής της εταιρείας Oil One, που έχει υποβάλει σε βάρος του δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου, για συκοφαντική δυσφήμηση, διεκδικώντας το ποσό των 500.000 ευρώ και την προσωποκράτησή του για έναν χρόνο.

Δυναμικό «παρών» έδωσαν την Παρασκευή το πρωί έξω από τα δικαστήρια του Πειραιά εργαζόμενοι, πολίτες, βουλευτές, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων, προκειμένου να συμπαρασταθούν στον Χρήστο Βρεττάκο.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Οι αγώνες για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον δεν εκβιάζονται, δεν φιμώνονται και δεν ποινικοποιούνται», ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον Φεβρουάριο.

Σε δήλωσή του μετά την αναβολή της εκδίκασης, ο Χρήστος Βρεττάκος ευχαρίστησε τους ανθρώπους που βρέθηκαν στο πλευρό του και τόνισε ότι στο πρόσωπό του δεν διώκεται ένας πολίτης, αλλά ολόκληρη η πόλη, οι αγώνες της τοπικής κοινωνίας για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον, καθώς και ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Παράλληλα, σημείωσε ότι «η δημόσια υγεία και το περιβάλλον δεν μπαίνουν πάνω από κανένα συμφέρον» και πρόσθεσε ότι «όλοι μας οφείλουμε να παλέψουμε για να οικοδομήσουμε μια ανθρώπινη πόλη».

Συμπαράσταση στον δήμαρχο

Στα δικαστήρια του Πειραιά και δίπλα στον δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας βρέθηκαν φίλοι και μέλη της δημοτικής παράταξης «Πειραιάς για όλους» με τον επικεφαλής, Νίκο Μπελαβίλα, όπως και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα-Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος.

«Η αγωγή της Oil One κατά του Χρήστου Βρεττάκου είναι μια αγωγή που στρέφεται εναντίον όλων μας» τόνισε ο Νίκος Μπελαβίλας, λέγοντας ότι «καμιά απειλή και καμία δίωξη δεν πρόκειται να αναστείλει τον αγώνα μας για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας στον Πειραιά, στο Κερατσίνι, στη Δραπετσώνα, στο Πέραμα και στη Σαλαμίνα».