Το τραγούδι που ακούμε σήμερα γράφτηκε από τον Γιάννη Σπανό σε στίχους του Αλέκου Σακελλάριου για τις ανάγκες της ταινίας του δεύτερου «Καλώς ήλθε το δολλάριο» (1967), μία από τις πολύ αγαπημένες κωμωδίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.
Ο αρχικός τίτλος του ήταν «Ο καρσιλαμάς» και στο φιλμ το τραγουδούσε ο παντελώς άγνωστος Ζαν Βασίλη (ή Jan/Jean Vassilis), για τον βίο και την πολιτεία του οποίου αξίζει να διαβάσετε ένα εξαιρετικό άρθρο του Φώντα Τρούσα στη LiFO (Ζαν Βασίλη: ο τραγουδιστής στο καμπαρέ της Τρούμπας, στην ταινία «Καλώς ήλθε το δολλάριο» του Αλέκου Σακελλάριου https://www.lifo.gr/culture/music/zan-basili-o-tragoydistis-sto-kampare-tis-troympas-stin-tainia-kalos-ilthe-dollario).
Το 1970 το ερμήνευσε -με τον τίτλο που όλοι ξέρουμε- η Μαρινέλλα στον δίσκο της «Ένα τραγούδι είναι η ζωή μου» και έγινε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της.