• Αθήνα
    Ελαφρές νεφώσεις
    17°C 15.3°C / 17.4°C
    3 BF
    64%
  • Θεσσαλονίκη
    Αίθριος καιρός
    14°C 11.6°C / 15.7°C
    2 BF
    68%
  • Πάτρα
    Αυξημένες νεφώσεις
    15°C 14.9°C / 15.5°C
    3 BF
    77%
  • Ιωάννινα
    Αυξημένες νεφώσεις
    12°C 11.6°C / 11.9°C
    3 BF
    71%
  • Αλεξανδρούπολη
    Ελαφρές νεφώσεις
    12°C 11.9°C / 11.9°C
    0 BF
    76%
  • Βέροια
    Αυξημένες νεφώσεις
    14°C 13.2°C / 14.3°C
    1 BF
    61%
  • Κοζάνη
    Αυξημένες νεφώσεις
    10°C 10.4°C / 10.6°C
    1 BF
    43%
  • Αγρίνιο
    Αυξημένες νεφώσεις
    14°C 14.1°C / 14.1°C
    1 BF
    97%
  • Ηράκλειο
    Ελαφρές νεφώσεις
    13°C 12.8°C / 15.4°C
    3 BF
    84%
  • Μυτιλήνη
    Ελαφρές νεφώσεις
    16°C 14.6°C / 15.9°C
    2 BF
    72%
  • Ερμούπολη
    Αίθριος καιρός
    15°C 15.4°C / 15.8°C
    3 BF
    72%
  • Σκόπελος
    Αραιές νεφώσεις
    15°C 15.2°C / 15.2°C
    4 BF
    74%
  • Κεφαλονιά
    Σποραδικές νεφώσεις
    15°C 14.9°C / 14.9°C
    2 BF
    88%
  • Λάρισα
    Ελαφρές νεφώσεις
    19°C 18.9°C / 18.9°C
    3 BF
    39%
  • Λαμία
    Αραιές νεφώσεις
    12°C 12.5°C / 12.5°C
    2 BF
    71%
  • Ρόδος
    Ελαφρές νεφώσεις
    13°C 13.2°C / 13.8°C
    1 BF
    62%
  • Χαλκίδα
    Ελαφρές νεφώσεις
    17°C 15.6°C / 17.7°C
    2 BF
    47%
  • Καβάλα
    Ελαφρές νεφώσεις
    14°C 11.3°C / 13.8°C
    3 BF
    70%
  • Κατερίνη
    Αυξημένες νεφώσεις
    15°C 11.7°C / 15.0°C
    1 BF
    68%
  • Καστοριά
    Αυξημένες νεφώσεις
    11°C 10.6°C / 10.6°C
    2 BF
    66%

φωτογραφία αρχείου

Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 38χρονος για την επίθεση σε βάρος τουριστών

  • A-
  • A+
Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο βασικός κατηγορούμενος για την άγρια επίθεση σε βάρος Γερμανών τουριστών στο ορεινό Ρεθύμνου – Ελεύθερος ο δεύτερος συλληφθείς.

Στις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές του Ρεθύμνου οδηγήθηκε σήμερα ο 38χρονος άνδρας από τον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου, κατηγορούμενος για την άγρια επίθεση και καταδίωξη με το αυτοκίνητο, μιας οικογένειας Γερμανών τουριστών στο ορεινό Ρέθυμνο.

Ο δράστης ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, υποστήριξε ότι δέχθηκε πρώτος επίθεση από έναν εξ αυτών (ο οποίος υποστήριξε ότι είναι μποξέρ) ενώ επικαλείται ιατρική γνωμάτευση για πρόκληση τραυματισμού στη μύτη.

Αμέσως μετά ο δράστης ζήτησε και πήρε προθεσμία για την προσεχή Παρασκευή το μεσημέρι προκειμένου να απολογηθεί στον Ανακριτή.

Από την άλλη πλευρά, ο δεύτερος συλληφθείς, ένας 36χρονος ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, αφέθηκε ελεύθερος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό:

«Εντοπίστηκαν οι δύο ημεδαποί για το περιστατικό επίθεσης σε βάρος τριών τουριστών στο Ρέθυμνο.

Συνελήφθη δυνάμει εντάλματος σύλληψης ένας από αυτούς, ενώ ο έτερος προσήχθη και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα για να εξετασθεί στο πλαίσιο διενεργούμενης κύριας Ανάκρισης.

Εντοπίστηκαν μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα (23.08.2022) σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου τα δύο άτομα που εμπλέκονται στο περιστατικό επίθεσης σε βάρος τριών τουριστών, το οποίο έλαβε χώρα πρωινές ώρες της 19-08-2022 σε περιοχή του Μυλοποτάμου.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, σε βάρος των οποίων είχε σχηματιστεί σχετική δικογραφία και για έναν από αυτούς εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Ρεθύμνου για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης και σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, πρωινές ώρες της 19-08-2022, σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, 38χρονος ημεδαπός οδηγώντας ΙΧΦ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του στο οποίο επέβαινε 36χρονος ημεδαπός ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών με ΙΧΕ αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι ανωτέρω τρεις αλλοδαποί. Στη συνέχεια, οι ημεδαποί συνεπλάκησαν με τους αλλοδαπούς, προκαλώντας σε αυτούς σωματικές βλάβες καθώς και φθορές στο όχημά τους, ενώ επιπλέον κατά τη διάρκεια της συμπλοκής επέδειξαν και μαχαίρι.         

Από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες αναζητήσεις και έρευνες σε οικίες καθώς και άλλους χώρους ανωτέρω ημεδαπών.

Οι ημεδαποί παραδόθηκαν σε περιπολούντες αστυνομικούς σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου και ο ένας συνελήφθη δυνάμει σχετικού εντάλματος σύλληψης, ενώ ο έτερος προσήχθη και θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Ρεθύμνου, στο πλαίσιο της διενεργούμενης κύριας Ανάκρισης.

Επιπλέον, εντοπίστηκε το όχημα που χρησιμοποίησαν οι ημεδαποί και μεταφέρθηκε στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνου για τα περαιτέρω».

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αναβλήθηκε η πρώτη δίκη για την επίθεση των νταήδων σε τουρίστες στον Μυλοπόταμο
Στα τέλη του 2024 θα διεξαχθεί η δίκη που αφορά το ένα σκέλος της υπόθεσης με την επίθεση δύο ντόπιων σε μια οικογένεια Γερμανών τουριστών, το περασμένο καλοκαίρι στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου.
Αναβλήθηκε η πρώτη δίκη για την επίθεση των νταήδων σε τουρίστες στον Μυλοπόταμο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Επίθεση σε τουρίστες: Ελεύθερος ο ένας δράστης, αύριο η απολογία του 38χρονου
Ελεύθερος, χωρίς περιοριστικούς όρους, αφέθηκε μετά την απολογία του ο ένας από τους δύο Κρητικούς που κατηγορούνται για την επίθεση και καταδίωξη της οικογένεια των Γερμανών στο Μυλοπόταμο Ρεθύμνου.
Επίθεση σε τουρίστες: Ελεύθερος ο ένας δράστης, αύριο η απολογία του 38χρονου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Απολογούνται οι εμπλεκόμενοι στο αιματηρό περιστατικό στο Ρέθυμνο
Προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα το μεσημέρι, ζήτησαν και πήραν οι τρεις νεαροί οι οποίοι εμπλέκονται στο αιματηρό περιστατικό που σημειώθηκε σε μπαρ του Ρεθύμνου, με έναν αστυνομικό να πυροβολεί έναν νεαρό...
Απολογούνται οι εμπλεκόμενοι στο αιματηρό περιστατικό στο Ρέθυμνο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οι Επιτροπές Τουριστικής Ανάπτυξης καταδικάζουν την επίθεση σε οικογένεια τουριστών
Οι Επιτροπές Τουριστικής Ανάπτυξης Νομού Ρεθύμνης καταδικάζουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο κάθε μορφής βία απέναντι στην ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια, είτε αυτή αφορά κατοίκους είτε επισκέπτες κάθε...
Οι Επιτροπές Τουριστικής Ανάπτυξης καταδικάζουν την επίθεση σε οικογένεια τουριστών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την επίθεση στους Γερμανούς
Έρευνα κατ΄ απόλυτη προτεραιότητα για την καταγγελλόμενη επίθεση κατά Γερμανών στο Μυλοπόταμο ζήτησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου…
Παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την επίθεση στους Γερμανούς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Συνελήφθησαν οι νταήδες για την άγρια επίθεση σε βάρος τουριστών
Εντοπίστηκαν από την ΕΛ.ΑΣ οι δύο Έλληνες που κατηγορούνται για το περιστατικό επίθεσης σε βάρος τριών Γερμανών τουριστών στο Ρέθυμνο το πρωί της 19-08-2022 και συγκεκριμένα στο Πέραμα Μυλοποτάμου.
Κρήτη: Συνελήφθησαν οι νταήδες για την άγρια επίθεση σε βάρος τουριστών

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας