• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 19.2°C / 25.1°C
  2 BF
  59%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  22°C 19.3°C / 22.7°C
  4 BF
  68%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  22°C 19.0°C / 22.7°C
  1 BF
  68%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  13°C 12.9°C / 12.9°C
  0 BF
  94%
 • Αλεξανδρούπολη
  Θύελλα
  22°C 20.7°C / 21.9°C
  2 BF
  73%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  19°C 16.0°C / 19.4°C
  2 BF
  62%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  12°C 12.4°C / 13.7°C
  1 BF
  94%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  19°C 18.7°C / 18.7°C
  1 BF
  84%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  24°C 22.7°C / 25.2°C
  3 BF
  68%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 22.3°C / 24.9°C
  2 BF
  61%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.8°C / 23.8°C
  3 BF
  78%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.7°C / 20.7°C
  4 BF
  62%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  23°C 23.4°C / 23.4°C
  3 BF
  69%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  17°C 17.3°C / 17.3°C
  0 BF
  75%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  21°C 17.8°C / 21.7°C
  2 BF
  71%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 24.3°C / 24.8°C
  3 BF
  74%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 18.8°C / 24.3°C
  0 BF
  79%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  22°C 19.3°C / 21.6°C
  2 BF
  82%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.7°C / 22.7°C
  2 BF
  54%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  14°C 14.1°C / 14.1°C
  0 BF
  87%

Συλλαλητήριο στα Χανιά την Πέμπτη ενάντια στις διώξεις φοιτητών

 • A-
 • A+
Σε συλλαλητήριο ενάντια στις διώξεις των οκτώ φοιτητών/τριων του Πολυτεχνείου Κρήτης και στην κλήση τους να καταθέσουν στην Ασφάλεια Χανίων για την υπόθεση «εγκλεισμού» του κοσμήτορα του ιδρύματος κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας.

Η πανεκπαιδευτική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην οποία θα συμμετέχουν και εργατικά σωματεία, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

«Καλούμε κάθε φοιτητικό σύλλογο, συνδικάτο και σωματείο, κάθε άνθρωπο που παλεύει για την ελευθερία και τα δημοκρατικά δικαιώματα, το δημόσιο πανεπιστήμιο να καταγγείλει την εξωφρενική σκευωρία σε βάρος των 8 φοιτητών και φοιτητριών του Πολυτεχνείου Κρήτης, να πλαισιώσει τους αγώνες των φοιτητικών συλλόγων και να υψώσει τείχος απέναντι σε αυτήν την πρωτοφανή επιχείρηση τρομοκρατίας», αναφέρεται στο κάλεσμα των φοιτητικών συλλόγων.

Επίσης οι φοιτητές διοργανώνουν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο, Τετάρτη, στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων, ημέρα που θα βρεθούν εκ νέου οι οκτώ διωκόμενοι φοιτητές για να καταθέσουν, μετά την προθεσμία που πήραν την προηγούμενη βδομάδα.

Αναλυτικά το κάλεσμα:


«Καμία δίωξη στους 8 φοιτητές και φοιτήτριες του Πολυτεχνείου Κρήτης. Με πανεκπαιδευτικό – παλλαϊκό αγώνα θα καταπέσουν οι σκευωρίες.

Η Υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως δεν δίστασε να υποβάλει μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Χανίων ζητώντας τις ποινικές διώξεις φοιτητών για παράσταση διαμαρτυρίας των φοιτητικών συλλόγων. Με τις ενέργειές της, κινήθηκε προκαταρκτική εξέταση στην οποία κλήθηκαν 8 αγωνιστές, συνδικαλιστές φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, μέλη ΔΣ και οι Πρόεδροι των φοιτητικών συλλόγων Ενιαίου, ΗΜΜΥ και Αρχιτεκτονικής.

Οι εξωφρενικές και κατασκευασμένες κατηγορίες που εξετάζονται δείχνουν το μέγεθος της πολιτικής σκευωρίας που στήθηκε κατευθείαν από την κυβέρνηση για να στοχοποιήσουν τους αγωνιστές φοιτητές και φοιτήτριες του Πολυτεχνείου Κρήτης και να σπείρουν την τρομοκρατία στην αγωνιζόμενη νεολαία. Η προκαταρκτική εξέταση αφορά το κακούργημα της αρπαγής κατά συναυτουργία και μάλιστα με διακεκριμένη μορφή και διατάραξη οικιακής ειρήνης! Φοιτητές και φοιτήτριες απειλούνται με διώξεις για κακούργημα με ποινές δεκαετούς κάθειρξης για μια παράσταση διαμαρτυρίας του φοιτητικού τους συλλόγου.

Μια απλή παράσταση διαμαρτυρίας των φοιτητικών συλλόγων βαφτίστηκε «ομηρία» και «αρπαγή του Κοσμήτορα» σε μια πρωτοφανή σκευωρία που έστησε η κυβέρνηση βρίσκοντας συνεργάτες μειοψηφία εγκάθετων καθηγητών, που δεν δίστασαν να συμπράξουν στη σκευωρία της Κεραμέως παρέχοντας συνδρομή για πρώτη φορά μετά τη δικτατορία στην ασφάλεια με «υπόδειξη υπόπτων φοιτητών» λόγω της συνδικαλιστικής τους ιδιότητας.

Η πρωτοφανής αυτή στοχοποίηση αγωνιστών, συνδικαλιστών, νεολαίων και των φοιτητικών συλλόγων δεν έχει προηγούμενο μετά τη δικτατορία. Αποτελεί μία ακόμη στημένη υπόθεση στη στρατηγική της έντασης, καταστολής και τρομοκρατίας της κυβέρνησης για την επιβολή αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στο χώρο των πανεπιστημίων και για να επιβάλει σιωπητήριο στη νεολαία. Στόχος είναι όχι μόνο να καμφθεί το φοιτητικό κίνημα στο Πολυτεχνείο Κρήτης, αλλά και συνολικά κάθε νέος και κάθε άνθρωπος που αγωνίζεται απέναντι στην αδικία.

Στο πρόσωπο των 8 συμφοιτητών και συμφοιτητριών μας διώκεται το ελεύθερο, δημόσιο πανεπιστήμιο, οι αγωνίες μιας ολόκληρης γενιάς για μια καλύτερη ζωή, οι δημοκρατικές ελευθερίες.

Η διοίκηση του Πολυτεχνείου Κρήτης βρίσκεται μπροστά σε μια ιστορική στιγμή, να είναι η πρώτη φορά μετά τη χούντα που σέρνονται αναίτια στα δικαστήρια και απειλούνται με τόσο βαριές ποινές συνδικαλιστές φοιτητές μαζικά, για καθαρά πολιτικές διώξεις και με πρωτοβουλία της Υπουργού Παιδείας σε συνεργασία με την ασφάλεια αλλα και την εμπλοκη του Ιδρύματος. Τους καλούμε να μην το επιτρέψουν και να μη γίνουν μέρος αυτής της εκτροπής.

Καλούμε κάθε φοιτητικό σύλλογο, συνδικάτο και σωματείο, κάθε άνθρωπο που παλεύει για την ελευθερία και τα δημοκρατικά δικαιώματα, το δημόσιο πανεπιστήμιο να καταγγείλει την εξωφρενική σκευωρία σε βάρος των 8 φοιτητών και φοιτητριών του Πολυτεχνείου Κρήτης, να πλαισιώσει τους αγώνες των φοιτητικών συλλόγων και να υψώσει τείχος απέναντι σε αυτήν την πρωτοφανή επιχείρηση τρομοκρατίας.

Δεν τρομοκρατούμαστε! Η νεολαία, το λαϊκό και δημοκρατικό κίνημα θα υπερασπιστούν τις λαϊκές ελευθερίες. Οι σκευωρίες θα καταπέσουν!

 • ΚΑΛΟΥΜΕ OΛOYΣ TOYΣ MAZIKOYΣ ΦOPEIΣ THΣ ΠOΛHΣ ΣE ΠAΛΛAΪΚΟ-ΠANEYKΠAIΔEYTIKO ΣYΛAΛΛHTHPIO ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 07/07 στις 19.00 , στην Πλ. Δημοτικής Αγοράς
 • ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΧΑΝΙΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 06/07».
   
Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Διαδήλωσαν για την παύση των διώξεων εναντίον των φοιτητών
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στα Χανιά, με αφορμή τη δίωξη που έχει ασκηθεί εναντίον οκτώ φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Χανιά: Διαδήλωσαν για την παύση των διώξεων εναντίον των φοιτητών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στηρίζουν τους διωκόμενους φοιτητές οι εκπαιδευτικοί του Πολυτεχνείου Κρήτης
Τριάντα τέσσερα μέλη ΔΕΠ του Πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά, με δημόσια παρέμβασή τους, δηλώνουν την εναντίωσή τους στις διώξεις των οκτώ φοιτητών/τριών και καλούν σε απόσυρση κάθε κατηγορίας.
Στηρίζουν τους διωκόμενους φοιτητές οι εκπαιδευτικοί του Πολυτεχνείου Κρήτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νέα προθεσμία πήραν οι διωκόμενοι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης
Παράταση για την κατάθεση του απολογητικού υπομνήματος η οποία και δόθηκε για την ερχόμενη Τετάρτη 6 Ιουλίου, πήραν οι οκτώ φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης οι οποίοι διώκονται, με παρέμβαση Κεραμέως, για τον...
Νέα προθεσμία πήραν οι διωκόμενοι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Διώξεις φοιτητών: Κάνουν λόγο για σκευωρία - Στηρίζουν οι καθηγητές
Για στοχοποίηση των συνδικαλιστικών συλλόγων και σκευωρία, κάνουν λόγο οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης αναφορικά με τις διώξεις φοιτητών για τον «εγκλεισμό» του κοσμήτορα κατά τη διάρκεια κινητοποίησης,...
Διώξεις φοιτητών: Κάνουν λόγο για σκευωρία - Στηρίζουν οι καθηγητές
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σύσσωμη η ακαδημαϊκή κοινότητα στηρίζει τους διωκόμενους φοιτητές
Σύσσωμη η ακαδημαϊκή κοινότητα στέκεται στο πλάι και υπερασπίζεται του οκτώ διωκόμενους φοιτητές και φοιτήτριες του Πολυτεχνείου Κρήτης, καλώντας σε απόσυρση κάθε κατηγορίας.
Σύσσωμη η ακαδημαϊκή κοινότητα στηρίζει τους διωκόμενους φοιτητές
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εκατοντάδες απόφοιτοι του Πολυτεχνείου Κρήτης στηρίζουν τους οκτώ φοιτητές
Για απαράδεκτη δίωξη και σκευωρία, κάνουν λόγο απόφοιτοι και παλιοί φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, αναφορικά με την δίωξη των οκτώ φοιτητών για τον υποτιθέμενο «εγκλεισμό» κοσμήτορα του ιδρύματος.
Εκατοντάδες απόφοιτοι του Πολυτεχνείου Κρήτης στηρίζουν τους οκτώ φοιτητές

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας