• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  27°C 25.6°C / 27.6°C
  3 BF
  32%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  27°C 23.6°C / 28.6°C
  2 BF
  57%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  27°C 25.0°C / 28.8°C
  3 BF
  34%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  19°C 18.9°C / 20.9°C
  1 BF
  82%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.9°C / 24.1°C
  1 BF
  53%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  25°C 23.8°C / 25.0°C
  0 BF
  56%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.9°C / 21.4°C
  1 BF
  46%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  26°C 26.3°C / 26.3°C
  2 BF
  30%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 24.4°C / 26.9°C
  5 BF
  60%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.9°C / 22.9°C
  3 BF
  56%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.8°C / 23.4°C
  4 BF
  68%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  25°C 23.5°C / 24.7°C
  3 BF
  73%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.9°C / 23.9°C
  0 BF
  64%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.9°C / 26.2°C
  0 BF
  49%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  25°C 22.5°C / 25.5°C
  0 BF
  35%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.8°C / 25.4°C
  3 BF
  60%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.3°C / 27.1°C
  3 BF
  40%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  26°C 19.3°C / 26.0°C
  0 BF
  51%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  26°C 23.7°C / 25.5°C
  1 BF
  38%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  21°C 21.3°C / 21.3°C
  1 BF
  75%

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς στο Ρέθυμνο

φωτο: rethemnosnews.gr

Ρέθυμνο: Νέες δεσμεύσεις Γεωργαντά για τη στήριξη της κτηνοτροφίας

 • A-
 • A+
Σε νέες δεσμεύσεις για την ενίσχυση της κτηνοτροφίας προχώρησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς από το Ρέθυμνο όπου και βρέθηκε στο πλαίσιο περιοδείας του στην Κρήτη και συναντήθηκε τους εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων, καθώς και της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων του νομού.

«Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται πλήρως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι βρίσκεται δίπλα τους και δεν πρόκειται να τους εγκαταλείψει, δημιουργώντας παράλληλα τις προϋποθέσεις για ένα μέλλον για τους νέους αγρότες που θα εγγυάται την ενασχόληση τους με τον πρωτογενή τομέα», ανέφερε ο υπουργός ο οποίος ενημερώθηκε με διεξοδικό τρόπο για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

«Βασικότερο όλων αυτό το αυξημένου κόστους παραγωγής και για το λόγο αυτό μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα θα καταβληθούν τα 50 εκατομμύρια ενίσχυσης για αγορά ζωοτροφών και επίσης προσπαθούμε και θα τα καταφέρουμε να πληρωθούν και οι συνδεδεμένες ενισχύσεις που αφορούν τα αιγοπρόβατα», ανέφερε ο κ. Γεωργαντάς. Όπως είπε ο υπουργός, θα αρχίσει και η λειτουργία του μεταφορικού ισοδύναμου που αφορά την Κρήτη ενώ το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για το πρόγραμμα των νέων αγροτών θα ξεπεράσει τα 60 εκατομμύρια για την Κρήτη.

«Σίγουρα οι παρεμβάσεις αυτές δεν είναι ικανές να πάρουν όλο το βάρος το δημοσιονομικό που έχει επιβαρύνει τους κτηνοτρόφους μας, όμως είναι μία πολύ ισχυρή προσπάθεια που γίνεται από την κυβέρνηση προκειμένου πραγματικά να δοθεί στους κτηνοτρόφους η βοήθεια για τις δύσκολες συνθήκες που περνάνε», είπε ο υπουργός τονίζοντας ότι «δεν σταματάμε εδώ θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα τους όπως είμαστε δίπλα τους με το αγροτικό πετρέλαιο, όπως και με το αγροτικό ρεύμα. Κατανοούμε τη μεγάλη δυσκολία που βρίσκονται, την πολύ μεγάλη ανάγκη να στηριχθεί το ζωικό κεφάλαιο όλης της χώρας».

Σε δηλώσεις του είπε πως το επόμενο χρονικό διάστημα και με τους ελέγχους που θα γίνουν στις ζωοτροφές, δεδομένων των φαινομένων αισχροκέρδειας που έχουν παρατηρηθεί, «…η κυβέρνηση θα κάνει όλους τους ελέγχους με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που προβλέπονται, ενώ θα έρθει και συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή που θα δίνει τη δυνατότητα αξιοποίησης των ονομάτων των επιχειρήσεων που αισχροκερδούν. «Θέλω να πιστεύω ότι σε αυτό τον τομέα θα υπάρχει μία αποτελεσματική παρέμβαση που θα βοηθήσει και θα εξορθολογήσει τις τιμές των ζωοτροφών», είπε ο κ. Γεωργαντάς.

Σχετικά με το πρόγραμμα για τους νέους αγρότες, σύμφωνα με τον υπουργό, στην Κρήτη υπήρχαν οι περισσότερες αιτήσεις για το Πρόγραμμα, που αφορά συνολικά 400 εκατομμύρια. «Στην Κρήτη είναι 2.600 νέοι που έκαναν αίτηση για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Βλέποντας το μεγάλο ενδιαφέρον από τους νέους μας για το πρόγραμμα που έχει επιχορήγηση από 35.000 μέχρι 40.000 ευρώ για κάθε νέο αγρότη, οδηγηθήκαμε στην απόφαση δεδομένης και της ανάγκης που υπάρχει στη χώρα για νέους αγρότες, να υπέρ-δεσμεύσουμε 100 εκατομμύρια για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Παράλληλα με ένα απόθεμα που έχει δημιουργηθεί από πιστώσεις που δεν έχουν απορροφηθεί από κάποιες περιφέρειες, θα υπάρξει μία καινούργια κατανομή και λόγω του μεγέθους των αιτήσεων η Κρήτη, θα έχει το μεγαλύτερο μερίδιο το οποίο είναι περίπου 28 εκατομμύρια ακόμη συν τα 37 που έχουν εγκριθεί για την Κρήτη. Οπότε θα καλυφθεί το 71% του συνόλου των αιτήσεων που έχουν γίνει».

Σχετικά με το Πρότυπο Κέντρο Αιγοπροβατοτροφίας στη Σχολή Ασωμάτων στο Αμάρι, σύμφωνα με τον υπουργό αξιολογούνται τα αιτήματα, οι ανάγκες, σε συνάρτηση ότι το διάστημα αυτό, υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τον πρωτογενή τομέα. «Αυτό διαπίστωσα και στη Σχολή της Μεσσαράς, αυτό ισχύει και στο Ρέθυμνο, οπότε θα δώσουμε τη δυνατότητα στους νέους ανθρώπους που θέλουν να καταρτιστούν πάνω σε ειδικότητες που είναι πάρα πολύ χρήσιμες στον πρωτογενή τομέα. Θα αξιολογήσουμε ως υπουργείο τα δεδομένα και θα επανέλθουμε με αποφάσεις», είπε ο κ. Γεωργαντάς.

Ο υπουργός επισήμανε ότι: «Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται το πρόβλημα του κλάδου των κτηνοτρόφων, σε μία εποχή μάλιστα που όλη η ελληνική κοινωνία βιώνει μία πολύ δύσκολη συγκυρία. Σίγουρα κάποιες επαγγελματικές ομάδες, όπως στον πρωτογενή τομέα και ειδικότερα οι κτηνοτρόφοι, είναι σε δυσμενέστερη θέση από όλους. Η κυβέρνηση καταλαβαίνει την αγωνία και για το λόγο αυτό έχει δώσει μία μεγαλύτερη προσοχή και ενίσχυση από ότι σε άλλους κλάδους. Θα συνεχίσουμε να το πράττουμε αυτό και παράλληλα δημιουργούμε ένα πλαίσιο για να μπορέσουν οι κτηνοτρόφοι μας να λειτουργήσουν και να παράξουν χωρίς προβλήματα όπως αυτό των ελληνοποιήσεων».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Γεωργαντάς-Χανιά: Βούληση της κυβέρνησης η στήριξη του πρωτογενούς τομέα
Τη βούληση της κυβέρνησης για συνεχή στήριξη του πρωτογενούς τομέα από εθνικούς αλλά και ευρωπαϊκούς πόρους, μετέφερε σε εκπροσώπους αγροτικών φορέων της περιοχής ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,...
Γεωργαντάς-Χανιά: Βούληση της κυβέρνησης η στήριξη του πρωτογενούς τομέα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στα Χανιά ο υπουργός Αγρ. Ανάπτυξης - Τον υποδέχθηκαν με διαμαρτυρία
Με διαμαρτυρία υποδέχθηκαν οι αγρότες των Χανίων τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γ. Γεωργαντά, ο οποίος βρίσκεται στην πόλη στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην Κρήτη.
Στα Χανιά ο υπουργός Αγρ. Ανάπτυξης - Τον υποδέχθηκαν με διαμαρτυρία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Γ. Γεωργαντάς: Επιπλέον χρηματοδότηση στην Κρήτη για το πρόγραμμα νέων αγροτών
Διήμερη επίσκεψη στην Κρήτη πραγματοποιεί σήμερα, Τρίτη και αύριο Τετάρτη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς.
Γ. Γεωργαντάς: Επιπλέον χρηματοδότηση στην Κρήτη για το πρόγραμμα νέων αγροτών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μέτρα στήριξης του κλάδου των ζωοτροφών ζητά το Επιμελητήριο Ρεθύμνου
Την άμεση λήψη μέτρων αποφασιστικής στήριξης του κλάδου παραγωγής και εμπορίας ζωοτροφών, ζητάει το Επιμελητήριο Ρεθύμνης.
Μέτρα στήριξης του κλάδου των ζωοτροφών ζητά το Επιμελητήριο Ρεθύμνου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Υλοποιείται η οδός προσπέλασης στον "Τόπο του Βοσκού" στα Ανώγεια
Ξεκινά η δημοπράτηση του έργου «Κατασκευή οδού προσπέλασης στον τόπο του Βοσκού» στα Ανώγεια, με χρηματοδότηση 91.500 ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης, μετά την έγκριση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της...
Υλοποιείται η οδός προσπέλασης στον "Τόπο του Βοσκού" στα Ανώγεια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Έκτακτη ενίσχυση στους κτηνοτρόφους της ανατολικής Κρήτης
Εγκρίθηκε η χορήγηση ενίσχυσης ποσού 9,1 εκ. ευρώ, για τους κτηνοτρόφους Ηρακλείου και Λασιθίου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Έκτακτη ενίσχυση στους κτηνοτρόφους της ανατολικής Κρήτης

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας