• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  6°C 2.8°C / 7.8°C
  1 BF
  81%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  6°C 4.3°C / 6.6°C
  2 BF
  53%
 • Πάτρα
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  8°C 7.0°C / 9.0°C
  2 BF
  73%
 • Ιωάννινα
  Ήπιες χιονοπτώσεις
  0°C -0.1°C / -0.1°C
  1 BF
  100%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  2°C 1.9°C / 4.1°C
  1 BF
  80%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 3.7°C / 7.0°C
  1 BF
  51%
 • Κοζάνη
  Ήπιες χιονοπτώσεις
  -1°C -1.6°C / 3.4°C
  3 BF
  93%
 • Αγρίνιο
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  6°C 6.3°C / 8.5°C
  2 BF
  76%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  8°C 7.2°C / 10.2°C
  3 BF
  66%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  6°C 1.9°C / 5.9°C
  1 BF
  75%
 • Ερμούπολη
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 7.2°C / 11.4°C
  1 BF
  62%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 5.7°C / 5.7°C
  5 BF
  63%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 10.1°C / 10.1°C
  2 BF
  81%
 • Λάρισα
  Αυξημένες νεφώσεις
  1°C -1.1°C / 5.5°C
  0 BF
  84%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 3.4°C / 6.2°C
  1 BF
  82%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  7°C 1.8°C / 7.1°C
  0 BF
  60%
 • Χαλκίδα
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 3.0°C / 8.0°C
  2 BF
  78%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  5°C 5.5°C / 5.5°C
  0 BF
  71%
 • Κατερίνη
  Αραιές νεφώσεις
  6°C 2.7°C / 7.8°C
  2 BF
  61%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  -1°C -1.2°C / -1.2°C
  1 BF
  77%
Eurokinissi / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης σε σχολεία της Κρήτης

 • A-
 • A+

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα Χανιά με αφορμή τις σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς στο γυμνάσιο και λύκειο των Σφακίων πραγματοποίησαν το πρωί γονείς και μαθητές της περιοχής.

Αγανακτισμένοι γονείς, μαθητές και στελέχη της δημοτικής αρχής των Σφακίων καταγγέλλουν στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων την ανεπάρκεια της πολιτείας να στελεχώσει το Λύκειο της περιοχής τους στο οποίο υπηρετεί μόνο ένας εκπαιδευτικός.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωσή τους οι μαθητές του λυκείου τονίζουν ότι το σχολείο δυσλειτουργεί, καθώς υπάρχει μόνο ένας καθηγητής, ο οποίος αναγκαστικά διδάσκει μόνο μια ώρα σε κάθε τάξη ενώ οι κατευθύνσεις της Β' και Γ' λυκείου δεν καλύπτονται επαρκώς.

Όπως υποστηρίζουν μαθητές και γονείς, το σχολείο κάθε χρονιά αργεί να στελεχωθεί από εκπαιδευτικό προσωπικό, με αποτέλεσμα αρκετοί μαθητές να επιλέγουν αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

Παράλληλα, κατηγόρησαν τη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας για εμπαιγμό, καθώς παρά τις υποσχέσεις, όπως οι ίδιοι λένε, που κατά καιρούς δόθηκαν για επίλυση του προβλήματος, εντούτοις ακόμα και σήμερα το σχολείο παραμένει με έναν μόλις καθηγητή.

Ο δήμαρχος Σφακίων είπε πως λείπουν επτά καθηγητές, από την έναρξη της σχολικής περιόδου, δήλωσε πως με πρωτοβουλία του Δήμου, λειτουργεί δημοτικό φροντιστήριο, ενώ σημείωσε πως ο Δήμος έχει πάρει απόφαση για τα καλύπτει κατά το 50% το κόστος ενοικίου του κάθε εκπαιδευτικού που παραμένει στην περιοχή.

Δραματικές ελλείψεις στο Λύκειο Βιάννου

Σημαντικές ελλείψεις διδακτικού προσωπικού αντιμετωπίζει και το Λύκειο Βιάννου.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Βιάννου Μηνάς Σταυρακάκης αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

«Για μια ακόμη χρονιά οι μαθητές του Λυκείου Βιάννου και οι γονείς τους, βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα «βουνό» προβλήματα, που εστιάζονται στις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό.
Στο Λύκειο Βιάννου οι ελλείψεις σε καθηγητές το φετινό εκπαιδευτικό έτος είναι πολλές, ώστε δικαιολογημένα μπορεί να πει κανείς πως δεν μπορούμε να μιλάμε για μια Παιδεία ισότιμη για όλους τους μαθητές.

Οι αρμόδιοι φορείς, με πρώτο το Υπουργείο Παιδείας, οφείλουν να ενσκήψουν στα ζητήματα αυτά, ώστε τα παιδιά που ζουν στο Δήμο Βιάννου, αλλά και στην ενδοχώρα της Κρήτης γενικότερα να νιώθουν πως δεν είναι μαθητές β κατηγορίας, αλλά πως λαμβάνουν τη Γνώση που προσφέρει η δεύτερη βαθμίδα εκπαίδευσης, μέσα από την ίδια διαδικασία στην οποία μετέχει όλη η μαθητιώσα νεολαία.

Η έλλειψη σε καθηγητές και η απροθυμία τους να διδάξουν στη Βιάννο, επιτείνεται από το γεγονός πως το σχολείο του Δήμου μας έχει βγει από τη λίστα των δυσπρόσιτων, κάτι που αποτελούσε ένα επιπλέον κίνητρο για το εκπαιδευτικό προσωπικό, το οποίο επέλεγε τα προηγούμενα χρόνια να διδάξει στο Δήμο μας.

Η Δημοτική Αρχή Βιάννου, στέκεται στο πλευρό των μαθητών και των γονέων, ζητώντας άμεσες και ουσιαστικές λύσεις για τα καταγεγραμμένα και σοβαρά ζητήματα που υπάρχουν».

Γυμνάσιο Βαγιωνιάς: Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού

Σε ανακοίνωση για τις σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στο Γυμνάσιο Βαγιωνιάς προχώρησε η δημοτική αρχή Γόρτυνας, ο διευθυντής και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Γυμνασίου Βαγιωνιάς.

Οι γονείς και οι μαθητές, εκφράζουν την έντονη ανησυχία και την αγωνία τους για το γεγονός ότι, σχεδόν 30 ημέρες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το Γυμνάσιο υπολειτουργεί, καθώς διαθέτει μόλις έναν καθηγητή Φυσικής, μία γυμνάστρια (2 ημέρες την εβδομάδα) και έναν καθηγητή Πληροφορικής (1 ημέρα την εβδομάδα).

«Διεκδικούμε το αυτονόητο. Να έχουν τα παιδιά μας ίση μεταχείριση με τους μαθητές των μεγάλων αστικών κέντρων, ώστε να μην χάνουν πολύτιμες διδακτικές ώρες», αναφέρει η δημοτική αρχή.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Κατάληψη σε σχολεία της ενδοχώρας λόγω ελλείψεων καθηγητών
Υπό κατάληψη τελεί από τη Δευτέρα το Γυμνάσιο Χάρακα - Τον χώρο του σχολείου έχουν καταλάβει οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών, διαμαρτυρόμενοι για την πρωτοφανή έλλειψη εκπαιδευτικών - Υπό κατάληψη και το...
Ηράκλειο: Κατάληψη σε σχολεία της ενδοχώρας λόγω ελλείψεων καθηγητών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το Μουσικό Σχολείο στο Λασίθι δεν πρέπει να σιγήσει
Ανακοίνωση κατά της πρακτικής που ακολούθησε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για το Μουσικό Σχολείο Λασιθίου εξέδωσε η ΟΛΜΕ, ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση περί αναστολής της λειτουργίας του.
Το Μουσικό Σχολείο στο Λασίθι δεν πρέπει να σιγήσει
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μαθήματα με διαδραστικά μέσα για τους δύο μαθητές της Γαύδου
Με δύο μαθητές, οι οποίοι θα διδάσκονται Αγγλικά και Πληροφορική με διαδραστικά μέσα, ξεκίνησε η φετινή σχολική χρονιά στη Γαύδο, με τον καθιερωμένο αγιασμό.
Μαθήματα με διαδραστικά μέσα για τους δύο μαθητές της Γαύδου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κραυγή αγωνίας των μαθητών στα Σφακιά για τις ελλείψεις στο λύκειο
Το σχολείο δυσλειτουργεί, καθώς υπάρχει μόνο ένας καθηγητής, ο οποίος αναγκαστικά διδάσκει μόνο μια ώρα σε κάθε τάξη ενώ οι κατευθύνσεις της Β' και Γ' λυκείου δεν καλύπτονται επαρκώς.
Κραυγή αγωνίας των μαθητών στα Σφακιά για τις ελλείψεις στο λύκειο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Το σχολείο χωρίς κυλικείο με το 80% των μαθητών στα όρια της φτώχειας
Δεν υπήρχε ούτε λίστα σχολικών ειδών στο σχολείο γιατί τα παιδιά δεν μπορούν να την αγοράσουν - Οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί, μαζί με δωρεές, σιτίζουν τους μαθητές.
Χανιά: Το σχολείο χωρίς κυλικείο με το 80% των μαθητών στα όρια της φτώχειας

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας