• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 17.5°C / 20.6°C
  3 BF
  68%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 11.8°C / 16.9°C
  5 BF
  54%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  21°C 17.0°C / 21.6°C
  0 BF
  56%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  13°C 8.9°C / 12.7°C
  1 BF
  76%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 12.9°C / 12.9°C
  1 BF
  71%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  14°C 13.0°C / 14.6°C
  1 BF
  57%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  9°C 9.4°C / 9.8°C
  2 BF
  50%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  17°C 16.8°C / 16.8°C
  2 BF
  64%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  21°C 18.8°C / 21.4°C
  3 BF
  76%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 17.9°C / 19.9°C
  4 BF
  60%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  21°C 21.1°C / 21.8°C
  5 BF
  64%
 • Σκόπελος
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 16.2°C / 16.2°C
  4 BF
  66%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 20.6°C / 20.6°C
  1 BF
  75%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  18°C 16.8°C / 17.9°C
  4 BF
  36%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  19°C 17.5°C / 18.9°C
  2 BF
  57%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  23°C 20.8°C / 22.7°C
  3 BF
  49%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 17.9°C / 20.0°C
  2 BF
  52%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 11.3°C / 15.5°C
  2 BF
  49%
 • Κατερίνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 14.7°C / 15.3°C
  2 BF
  54%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  10°C 10.2°C / 10.2°C
  1 BF
  66%

«Πονηρές» πτήσεις της Fraport

 • A-
 • A+

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στα Χανιά για τις επιπτώσεις από την εκχώρηση του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης» στη Fraport, από την οποία έχουν προκύψει ήδη σημαντικές ζημίες για την τοπική οικονομία, όπως τονίζουν οι τοπικοί φορείς.

Πρόσφατα, ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, αποκάλυψε πως, για τη χειμερινή περίοδο 2017-2018, η περιοχή των Χανίων στερήθηκε μισό εκατομμύριο διανυκτερεύσεις, εξαιτίας της αύξησης των τελών και των χρεώσεων στο αεροδρόμιο Χανίων που οδήγησαν και στην αποχώρηση της αεροπορικής εταιρείας RyanAir.

Τις επισημάνσεις του δημάρχου Πλατανιά υιοθέτησε και ο αντιδήμαρχος Χανίων, Μιχάλης Βλαχάκης, κάνοντας λόγο για αρνητική, έως σήμερα, συμβολή της Fraport Greece στην τοπική οικονομία των Χανίων.

Κρυφές συναντήσεις

Μάλιστα, ο δήμαρχος Πλατανιά προχώρησε και σε συγκεκριμένη καταγγελία για «τριγωνική σχέση» μεταξύ της Fraport, των τουριστικών πρακτόρων και των μεγάλων ξενοδοχείων της περιοχής για την εντατικοποίηση της λειτουργίας του αεροδρομίου στην περίοδο αιχμής και την περιθωριοποίηση της χρήσης του στο υπόλοιπο έτος.

Το κλίμα για την εταιρεία είναι ιδιαίτερα βαρύ στα Χανιά, ειδικά μετά και την αποκάλυψη των «εν κρυπτώ» συναντήσεων της διοίκησης της εταιρείας με μεγαλοξενοδόχους των Χανίων, τη στιγμή που οι θεσμικοί φορείς της περιοχής και η κοινωνία δεν έχουν καμία ενημέρωση για τους στόχους και τις επιδιώξεις των νέων διαχειριστών του αεροδρομίου.

Οι συνεχείς αυξήσεις στις χρεώσεις και τα τέλη αεροδρομίου, η επιβολή τέλους στάθμευσης ακόμα και στους εργαζομένους του αεροδρομίου αλλά και η ακύρωση της 24ωρης λειτουργίας του «Δασκαλογιάννης» έχουν εξοργίσει την τοπική κοινωνία.

Την υπάρχουσα κατάσταση προσπαθεί να αντιστρέψει η Fraport με τη διοργάνωση ανοιχτής «ενημερωτικής εκδήλωσης» σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, με αντικείμενο «την παρουσίαση των σχεδίων σχετικά με την ανάπτυξη και αναβάθμιση του αεροδρομίου Χανίων». Η εκδήλωση προγραμματίζεται για την Πέμπτη 19 Απριλίου και σε αυτήν έχουν ήδη προαναγγείλει πως θα παραβρεθούν δυναμικά τα μέλη της «Πρωτοβουλίας Πολιτών κατά της εκχώρησης του αεροδρομίου Δασκαλογιάννης».

Σε σχετική τους ανακοίνωση κάνουν λόγο για μεθοδεύσεις και για «θράσος» της εταιρείας, καθώς «δεν επιδιώκουν να ενημερώσουν για τα δήθεν “επενδυτικά” τους σχέδια, αλλά να διευρύνουν τους συνομιλητές τους στην τοπική κοινωνία και να νομιμοποιήσουν την εν κρυπτώ και παρασκηνιακή παρουσία τους όλο αυτό το χρονικό διάστημα αλλά και την κατοχή του “Δασκαλογιάννης”».

Η οικογένεια Μητσοτάκη

Μάλιστα τα μέλη της Πρωτοβουλίας εξαπολύουν επίθεση σε εκπροσώπους τοπικών φορέων, όπως ο πρόεδρος των ξενοδόχων και ο πρόεδρος του τοπικού Επιμελητηρίου, για τη στάση τους στο θέμα, ενώ αφήνουν και αιχμές για την ανάληψη των υπηρεσιών επικοινωνίας της Fraport από εταιρεία στην οποία «εμπλέκεται μέλος οικογένειας πολιτικού προσώπου καταγόμενο από τα Χανιά».

Στην ουσία «φωτογραφίζεται» η οικογένεια Μητσοτάκη και η εταιρεία δημοσίων σχέσεων της Αλεξίας Μπακογιάννη, η οποία κατά πληροφορίες είχε αναλάβει τη διοργάνωση αντίστοιχης εκδήλωσης της εταιρείας στην Αθήνα, πριν από έναν χρόνο.

Σε νομικό επίπεδο έχει ήδη προαναγγελθεί η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και ταυτόχρονα η κατάθεση δύο επίσημων καταγγελιών προς την Ε.Ε. για τον έλεγχο των αθέμιτων κρατικών ενισχύσεων, τον έλεγχο της Σύμβασης Παραχώρησης και της μονοπωλιακής πρακτικής με βάση το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο και με απώτερο στόχο να ακυρωθεί η σύμβαση που υπέγραψε το ελληνικό κράτος με την κοινοπραξία Fraport-Κοπελούζου.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Μείωση του ΦΠΑ ζητούν οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων
Τη μείωση του ΦΠΑ στα τουριστικά καταλύματα για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της υπερφορολόγησης στον κλάδο του Τουρισμού, ζητά η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων νομού Χανίων.
Χανιά: Μείωση του ΦΠΑ ζητούν οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Αύξηση της κίνησης στο αεροδρόμιο «Ι. Δασκαλογιάννης», τον Ιούλιο
Αύξηση 235,2%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, παρουσίασε τον Ιούλιο η κίνηση επιβατών στο αεροδρόμιο «Ι. Δασκαλογιάννης» των Χανίων.
Χανιά: Αύξηση της κίνησης στο αεροδρόμιο «Ι. Δασκαλογιάννης», τον Ιούλιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ξενοδοχοϋπάλληλοι-Κρήτης: Δεν θα πληρώσουμε άλλη μια κρίση
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Πέμπτη στο Εργατικό Κέντρο Χανίων εργαζόμενοι στον Επισιτισμό-Τουρισμό - Επιστολή με τα αιτήματά τους προς την Αντιπεριφέρεια από τους ξενοδοχοϋπαλλήλους Λασιθίου.
Ξενοδοχοϋπάλληλοι-Κρήτης: Δεν θα πληρώσουμε άλλη μια κρίση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Λόγια του... αέρα για το νέο αεροδρόμιο Καστελλίου
Μια λεόντειο σύμβαση παραχώρησης και μπόλικες αίολες υποσχέσεις φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι.
Λόγια του... αέρα για το νέο αεροδρόμιο Καστελλίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Γκολφ και ανοιχτά μαγαζιά όλη μέρα θέλουν οι ξενοδόχοι
Τις προτάσεις της πάνω σε θέματα τα οποία αφορούν την ανάπτυξη του τουρισμού στον νομό Χανίων, γνωστοποιεί η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων. Όπως αναφέρεται, οι βασικές προϋποθέσεις που θα συντελέσουν στην επιτυχία...
Χανιά: Γκολφ και ανοιχτά μαγαζιά όλη μέρα θέλουν οι ξενοδόχοι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ξεκινά η σεζόν και οι... μπουλντόζες
Σοβαρές καταγγελίες για συνεχιζόμενες καταπατήσεις αιγιαλού από ξενοδοχεία στη Χερσόνησο, για δημιουργία ιδιωτικών παραλιών και λιμανιών αλλά και για «εξαφάνιση» ενάλιων αρχαιοτήτων προχωρούν κάτοικοι και...
Ξεκινά η σεζόν και οι... μπουλντόζες

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας