Η έβδομη νίκη της Ξάνθης στο πρωτάθλημα και η όγδοη ήττα του Ηρακλή χθες στο «Καυτανζόγλειο» τους φέρνουν να φιγουράρουν στα δύο άκρα της βαθμολογίας.
Οι μεν γηπεδούχοι μόνοι τελευταίοι, οι δε φιλοξενούμενοι στη χειρότερη περίπτωση, μετά την ολοκλήρωση και της πρώτης εξ αναβολής αγωνιστικής, θα είναι δεύτεροι μαζί με τον Παναθηναϊκό. Μπορεί και μόνοι τους.
Στο μάλλον απροσδόκητα πολύ ανοιχτό ματς στο παγωμένο και από θερμοκρασία και από πλευράς παρουσίας κόσμου «Καυτανζόγλειο», η Ξάνθη πήρε τη νίκη με ένα εξαιρετικό πλασέ του Γιουνές στο 58’, από ωραία προσπάθεια και πάσα του Τριάδη.
Το γκολ «νούμερο 9» στο πρωτάθλημα για τον Τυνήσιο. Είχε και άλλες φάσεις για γκολ η ομάδα του Λουτσέσκου, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως έκανε όσα έπρεπε για να συνεχίσει.
Κανείς όμως δεν μπορεί να αμφισβητήσει και την πολύ μεγάλη προσπάθεια των γηπεδούχων του Σάββα Παντελίδη. Που θα μπορούσαν να βρουν και αυτοί δίχτυα, ακόμη και πριν βρεθούν πίσω στο σκορ.
Αφού στο 21’ ο Χουάντερσον απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο μετέπειτα σκόρερ Γιουνές και σωστά είχε καταλογίσει ο Κύζας, δύο φορές ο Λεοζίνιο και μία ο Ιντζόγλου θα μπορούσαν να είχαν δώσει το προβάδισμα στον Ηρακλή, όπως και ο Περόνε με την κεφαλιά στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου.
Ο Αργεντινός στο 85’ άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες, ύστερα από αποβολή με δεύτερη κίτρινη.
Ο Ηρακλής περνάει δραματικές στιγμές, το παλεύει πολύ, αλλά η επιθετική δυστοκία κάνει τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα.
Απέναντι στην Ξάνθη, που ξέρει καλά τι θέλει στο γήπεδο και πώς να το πάρει, αν μη τι άλλο πρέπει να είσαι πολύ πιο… κυνικός στις ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Ρούσσος, Ζιαμπάρης, Μπαρτολίνι, Κούρος, Στάμου, Ιντζόγλου (88’ Κυνηγόπουλος), Μοντέιρο, Λεοζίνιο, Πασάς (70’ Λουκίνας), Περόνε.
ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Καρασαλίδης, Φλίσκας, Γουάλας, Καμαρά (84’ Χατζητερζόγλου), Ντε Λούκας (73’ Σολτάνι), Τριάδης, Βασιλακάκης, Λουσέρο, Γιουνές (88’ Ράνος).
ΣΚΟΡΕΡ: 58’ Γιουνές
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κύζας (Δράμα)
ΚΙΤΡΙΝΗ: 75’ Λουκίνας, 77’, 85’ Περόνε – 6’ Καμαρά, 67’ Ντε Λούκας, 89’ Λουσέρο
ΚΟΚΚΙΝΗ: 85’ Περόνε (2η κίτρ.)
