Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να αποτινάξει το άγχος της πρόκρισης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ με το 0-3 του πρώτου αγώνα με την Ντινάμο στην Τιφλίδα και η αποψινή (21.00) ρεβάνς με την ομάδα από τη Γεωργία έχει ενδιαφέρον μόνο ως προς την ποιότητα ποδοσφαίρου που θα παρουσιάσει η ομάδα του Βλάνταν Ιβιτς και την ατομική απόδοση νεοαποκτηθέντων που δεν έχουν αγωνιστεί πολύ μέχρι σήμερα.
Ειδικότερα, το βασικό ερώτημα που έχουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ σχετικά με τη ρεβάνς της Τούμπας αφορά το ποιοι από τους Μπρκιτς, Κάνιας, Μπίσεσβαρ, Βαρέλα θα αγωνιστούν βασικοί.
Ας προσθέσουμε και τον Περέιρα που επιστρέφοντας από δανεισμό λογίζεται ως νέα μεταγραφή.
Προφανώς, ο 39χρονος προπονητής του ΠΑΟΚ θα έχει μπούσουλα το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα στο στάδιο «Μπορίς Παϊχάτζε», όταν και ο Δικέφαλος κατάφερε να επιβληθεί πλήρως στον αγωνιστικό χώρο με τους Κάνιας και Μπίσεσβαρ να έρχονται από τον πάγκο.
Το ενδεχόμενο για μαζικές δοκιμές δεν είναι και τόσο πιθανό βέβαια, καθώς όπως εξήγησε ο Ιβιτς «μιλάμε για επίσημο παιχνίδι, ευρωπαϊκό και θέλουμε τη νίκη».
Η λογική λέει ότι ο ΠΑΟΚ θα εμφανιστεί ακόμη πιο έτοιμος σε σχέση με τα προηγούμενα ευρωπαϊκά παιχνίδια του αφού πλέον τα πόδια αρχίζουν να λύνονται.
Η αλήθεια είναι όμως ότι από τη στιγμή που πολλοί παίκτες εντάχθηκαν -με μικρή ή μεγάλη καθυστέρηση- στην ομάδα, ακόμη δεν έχουν φτάσει στο 100% της ατομικής ετοιμότητας, γεγονός το οποίο μπορεί να οδηγήσει (ταυτόχρονα) και σε πολύ καλές ομαδικές επιδόσεις.
Από κει και πέρα, υπάρχει πάντα και το ενδιαφέρον για τα μεταγραφικά θέματα.
Πριν από δύο εβδομάδες σχεδόν, το βράδυ του φιλικού αγώνα με τη Βέροια στην Τούμπα, ο Βλάνταν Ιβιτς είχε δηλώσει: «Εχω την αίσθηση πως είμαστε πολύ κοντά σε μεταγραφή επιθετικού».
Χθες, όμως, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου εμφανίστηκε πολύ πιο μαζεμένος.
«Βλέπουμε παίκτες. Σκεφτόμαστε… Αν αποκτήσουμε παίκτη, μπορεί να είναι φορ ή πλάγιος. Δεν κάνουμε μεταγραφές απλά για να τις κάνουμε, αλλά θέλουμε να μας βοηθήσει. Το να βρεις έναν επιθετικό για να σου δώσει άμεσα αυτό που θες, είναι δύσκολο να βρεις. Το να φέρουμε έναν για να τον φέρουμε, δεν θα το κάνουμε. Παίρνουμε πληροφορίες για τους παίκτες. Εμένα με νοιάζει και η προσωπικότητα του παίκτη. Το αν φέρουμε κάποιον ή όχι, θα φανεί», είπε χαρακτηριστικά.
Είναι προφανές ότι από τις περιπτώσεις που μελετά ο ΠΑΟΚ δεν έχει βρεθεί ο απόλυτα κατάλληλος σ’ αυτά που ψάχνει.
Και θα εξαντλήσει τα χρονικά περιθώρια μην τυχόν προκύψει και κάποια ευκαιρία από τις τελευταίες μέρες της μεταγραφικής περιόδου.
Ενδεχόμενο μεταγραφής χαφ, εξάλλου, με όσα εξήγησε ο Ιβιτς δεν φαίνεται να υπάρχει.
