Εντυπωσιακή παράσταση έδωσε χθες βράδυ στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός συντρίβοντας με 4-0 τον Πανθρακικό και δείχνοντας ότι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα και από κανέναν στην προσπάθεια που ξεκίνησε να διεκδικήσει στα ίσια το φετινό πρωτάθλημα.
Σε μια χρονική στιγμή που ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ κατακτούσαν μετά κόπων και βασάνων τους βαθμούς της νίκης απέναντι σε αντιπάλους πάνω-κάτω του ίδιου διαμετρήματος, το «τριφύλλι» πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις του, έριξε την πρώτη του 4άρα για φέτος και ανάγκασε όσους πήγαν στο γήπεδο να φωνάζουν… «πρωτάθλημα θα πάρουμε, όλους θα τους τρελάνουμε»!
Ηταν πειστική και άκρως ελκυστική η χθεσινή εικόνα του Παναθηναϊκού. Το πρωτάθλημα έχει βέβαια πολύ δρόμο, η επόμενη δοκιμασία την Πέμπτη στην Ξάνθη μοιάζει με κρας τεστ ανάλογα μ’ αυτά στο Αγρίνιο και στην Τρίπολη, και γι’ αυτό είναι σημαντικό να μείνει κάτω η… μπάλα και να συνεχιστεί η ίδια «δίψα» μέχρι τέλους.
Οι «πράσινοι» διατήρησαν την απόσταση του ενός βαθμού από τον Ολυμπιακό και τους πέντε από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, αλλά ως γνωστόν έχουν όλα τα ντέρμπι του δεύτερου γύρου στη Λεωφόρο και -κυρίως- η εικόνα τους είναι σαφώς πιο πειστική στα ματς του πρωταθλήματος τουλάχιστον αυτή την περίοδο.
Χθες, η καλή μέρα φάνηκε από το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή Ζαχαριάδη, καθώς στα μόλις 14 δευτερόλεπτα ο Καρέλης άνοιξε το σκορ, σημειώνοντας το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία του Παναθηναϊκού στην πρώτη κατηγορία της χώρας αλλά και το τρίτο πιο γρήγορο στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος!
Το άγχος έφυγε από τα… αποδυτήρια και ως συνέπεια αυτού του γεγονότος ήταν μία χορταστική ποδοσφαιρική παράσταση από το «τριφύλλι» που είχε 22 τελικές προσπάθειες έναντι 6 του Πανθρακικού, ενώ στο πρώτο ημίχρονο η κατοχή της μπάλας ήταν στο 63-37%.
Ξεχωριστή μνεία πρέπει να γίνει στον Μλάντεν Πέτριτς. Ο Κροάτης έπαιξε άψογα τον ρόλο-κλειδί που του ανέθεσε ο Γιάννης Αναστασίου πίσω από τους Καρέλη και Μπεργκ και ήταν μέσα σε όλες τις καλές δημιουργικές στιγμές του «τριφυλλιού». Πέτυχε ένα γκολ, κράτησε σωστά την μπάλα, απείλησε με μακρινά σουτ, έβγαλε κάθετες πάσες και ήταν μαχητικός ανασταλτικά σε ένα από τα καλύτερα βράδια του στον Παναθηναϊκό.
Οσον αφορά τους προπονητές, ο Γιάννης Αναστασίου δικαιώθηκε σε απόλυτο βαθμό για τις επιλογές της αρχικής ενδεκάδας. Οι «πράσινοι» έπαιξαν ελκυστικό ποδόσφαιρο και ικανοποίησαν απόλυτα τον κόσμο τους, ενώ η διαχείριση του ματς ήταν πολύ προσεκτική, με τις αλλαγές να γίνονται στο τέλος και μετά το τρίτο γκολ του Ζέκα.
Αντιθέτως ο Χοσέ Ρόκα είδε τα πλάνα του να πηγαίνουν νωρίς νωρίς στο καλάθι των αχρήστων μετά το γρήγορο γκολ του Καρέλη και σε καμία στιγμή του αγώνα οι παίκτες του δεν κατόρθωσαν επί της ουσίας να φανούν ανταγωνιστικοί. Το σύστημα με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς δεν λειτούργησε και δεν άλλαξε υπό τον φόβο του διασυρμού, ενώ οι αλλαγές στα πρόσωπα βελτίωσαν κάπως τη δημιουργικότητα της ομάδας του, αλλά δίχως την παραμικρή ουσία.
