Η αγωνιστική συνέπεια, η αποτελεσματικότητα και η συνοχή είναι μερικά από τα στοιχεία που φαίνεται να δίνουν -πανάξια- τον φετινό τίτλο στη Λέστερ.
Οι «αλεπούδες» πέρασαν χθες με 2-0 από το Σάντερλαντ και έκαναν ένα από τα πιο αποφασιστικά βήματα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Δεν έχει νόημα να αναζητήσουμε και πάλι πως ξεκίνησαν όλα για την ομάδα του Κλάουντιο Ρανιέρι.
Η εικόνα των πέντε τελευταίων αγωνιστικών «μιλάει» ξεκάθαρα: σε αυτά τα παιχνίδια η Λέστερ πέτυχε ισάριθμες νίκες με συντελεστή τερμάτων 6-0.
Μπορεί όλοι οι αντίπαλοι να ήταν υποδεέστεροι, όμως στην Πρέμιερ Λιγκ πάντοτε παραμονεύουν οι εκπλήξεις.
Σε πέντε ματς-φωτιά η Λέστερ όχι μόνο νίκησε, αλλά δεν παραβιάστηκε καν η εστία της. Ισως να είναι και τυχερή, όμως η τύχη πάντοτε πηγαίνει με τους τολμηρούς και τους ισχυρούς.
Αλλωστε την ίδια στιγμή όλοι οι διώκτες της κάπου έχασαν βαθμούς.
Ο Ιταλός προπονητής των πρωτοπόρων πανηγύρισε έξαλλα το «διπλό», ενώ εμφανίστηκε και δακρυσμένος κατά την αποχώρησή του για τα αποδυτήρια. Στη συνέντευξη Τύπου δεν πρωτοτύπησε.
Το κάνει για γούρι σίγουρα πια, αλλά ούτε τώρα ανάφερε τη λέξη «πρωτάθλημα». Συγκεκριμένα είπε πως «ακόμη δεν έχουμε κατακτήσει τίποτα. Ο κόσμος συνεχίζει να ονειρεύεται και εμείς πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι.
Αυτή τη στιγμή κρατάμε στα χέρια μας την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ…» τόνισε ο προπονητής-troll!
Σκόρερ και των δύο τερμάτων των νικητών ήταν ο Τζέιμς Βάρντι, ο οποίος επέστρεψε στα γκολ την κατάλληλη στιγμή.
Είχε να σκοράρει δύο μήνες και χθες τα πέτυχε μαζεμένα, σε ένα μεσημέρι που οι Μαχρέζ και Οκαζάκι δεν έκαναν καλό παιχνίδι.
Η διαφορά με την Τότεναμ παραμένει στους εφτά πόντους και απομένουν πέντε αγωνιστικές για το φινάλε.
Ουσιαστικά η Λέστερ ζητά τρεις νίκες για να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο. Στη θεωρία πάντα, έχει δύο εύκολα εντός έδρας παιχνίδια με Σουόνσι και Εβερτον συν άλλο ένα με τη Γουέστ Χαμ, μια ομάδα που και κίνητρο έχει και ζημιές κάνει.
Τα δύο ταξίδια των «αλεπούδων» είναι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την αδιάφορη, αλλά πάντα ισχυρή, Τσέλσι.
Η Τότεναμ θα αναζητήσει μόνο νίκες ώς το τέλος και χθες έκανε μια καλή αρχή. Το αμφίρροπο παιχνίδι της με τη Γιουνάιτεντ καθάρισε μέσα σε λίγα λεπτά, όταν οι Αλι, Αντερβάιρελντ, Λαμέλα σκόραραν από το 70′ ώς το 76′ για να διαμορφώσουν ένα εντυπωσιακό και εμφατικό 3-0.
Αυτός ο αγώνας του Λονδίνου άργησε να ξεκινήσει μισή ώρα, καθώς το πούλμαν των φιλοξενούμενων κόλλησε στην κίνηση και καθυστέρησε να φτάσει στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν».
Συμβαίνουν και στα καλύτερα πρωταθλήματα…
