Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

«Ξέρουμε ότι όλη η σεζόν μας θα κριθεί από τις επιδόσεις μας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Για τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης, το να μην κερδίσουμε το πρωτάθλημα στη Γαλλία είναι τελείως αδύνατον, ενώ θα είναι αποτυχία αν δεν πάρουμε και τα δύο εγχώρια κύπελλα. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι διαφορετικό, γιατί εκεί αντιμετωπίζουμε μόνο ομάδες ισάξιες ή καλύτερες από εμάς».

Η ζωή στην Παρί Σεν-Ζερμέν είναι ακριβώς αυτή που περιέγραψε χθες ο προπονητής της, Λοράν Μπλαν: υποχρεωμένη να κερδίσει όποιον τίτλο «κυκλοφορεί» στη Γαλλία, αλλά δεν θα κριθεί εκεί. Θα κριθεί στα δύσκολα.

Εκεί θα φανεί αν τα χρήματα του Κατάρ πιάνουν τόπο και αν μπορεί πλέον να σπάσει το φράγμα των προημιτελικών της διοργάνωσης. 

Μέχρι τότε, όμως, υπάρχει χρόνος –και κυρίως υπάρχει η Τσέλσι, που απόψε επισκέπτεται το «Παρκ ντε Πρενς» για την πρώτη αναμέτρηση της φάσης των «16», στην επανεκκίνηση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το τελευταίο που μπορούν οι δύο ομάδες να ισχυριστούν είναι ότι δεν γνωρίζονται. Είναι η τρίτη σερί σεζόν που κληρώνονται αντιμέτωπες και, αν κρίνουμε από την προϊστορία τους, η πρόκριση θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Και τις δύο φορές το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά κρίθηκε στο εκτός έδρας γκολ: πέρσι υπέρ της Παρί και πρόπερσι υπέρ της Τσέλσι. 

Δύσκολα γίνονται προβλέψεις αν τσεκάρει κανείς επίσης τη φόρμα των ομάδων.

Οι πρωταθλητές Αγγλίας φέτος δεν παίζουν σαν… πρωταθλητές μεν, όμως από την ημέρα που έφυγε ο Ζοσέ Μουρίνιο από τον πάγκο τους και ανέλαβε ο Γκούους Χίντινκ παραμένουν αήττητοι επί 11 αγώνες.

Ομως υπάρχει και το τρομακτικό αήττητο της Παρί μέσα στην έδρα της (44 παιχνίδια).

Οσο για την τελευταία ήττα της γενικότερα, χρονολογείται από τις αρχές Νοεμβρίου, όταν έχασε 1-0 από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» σε ένα ματς που έπρεπε να κερδίσει και με διαφορά τερμάτων… 

Ο Γκούους Χίντινκ παραδέχτηκε ότι δύσκολα χωρούν προβλέψεις: «Αυτό το ζευγάρι είναι 50-50».

Παράλληλα αναγνώρισε ότι η Παρί δημιουργεί μια πολύ δυνατή ομάδα και την έχρισε μεταξύ των υποψηφίων να σηκώσουν τον Μάιο την κούπα του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Πάντως στο παριζιάνικο στρατόπεδο δεν έχει κοπάσει ακόμη η αναστάτωση από την υπόθεση Οριέ.

Οι συμπαίκτες του αφήνουν να εννοηθεί σε μεταξύ τους συζητήσεις ότι δεν θα τον υποδεχτούν με ανοιχτές αγκάλες…

Οσο για τον Μπλαν, τον οποίο κατά κύριο λόγο προσέβαλε ο Γάλλος αμυντικός με τις χυδαίες δηλώσεις του, απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις χθες:

«Πριν από δύο χρόνια έκανα μεγάλη προσπάθεια για να τον φέρω στην ομάδα μας και αυτό είναι το ‘‘ευχαριστώ’’ που εισπράττω. Η συμπεριφορά του είναι για λύπηση. Τιμώρησε μόνος του τον εαυτό του. Αντί να προετοιμάζεται για έναν αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ, βρίσκεται σπίτι του λόγω της συμπεριφοράς του. Το ότι ζήτησε συγνώμη δεν λέει πολλά. Η νέα γενιά πρέπει πρώτα να σκέφτεται και μετά να μιλάει. Εχω προσέξει ότι κάνουν το αντίθετο…».