Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των πλέι οφ ξεκίνησε και για τον ΠΑΟΚ, που από σήμερα θα μπει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του για το πρώτο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό χωρίς να συμμετέχουν σε αυτή οκτώ διεθνείς. Οι Κωνσταντέλιας, Ζαφείρης, Τσιφτσής είναι στην αποστολή της Εθνικής μας, ο Κεντζιόρα αύριο βράδυ θα παίξει με την Πολωνία στον τελικό για την πρόκριση στο Μουντιάλ στη Σουηδία, ο Σάντσες βρίσκεται στην αποστολή του Μεξικού, τα δύο μέλη της Ελπίδων, Χατσίδης και Μοναστηρλής, και ο Μύθου, μέλος της Νέων. Ωστόσο δεν είναι η δική τους, προγραμματισμένη, απουσία που «καίει» αυτή την περίοδο τον ΠΑΟΚ, αλλά αυτή των τραυματιών Μιχαηλίδη, Μεϊτέ, Κένι, Ζίβκοβιτς και Γιακουμάκη που έλειψαν πολύ στα τελευταία ματς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και το τιμ του ξέρουν ότι η σημερινή απογευματινή (17.00) προπόνηση είναι πολύ κρίσιμη, καθώς και οι πέντε παίκτες που βρίσκονται σε φάση αποθεραπείας θα δοκιμάσουν να μπουν στο πρόγραμμα της ομάδας. Ο Γιακουμάκης είχε βρεθεί πολύ κοντά στην πλήρη επιστροφή την παραμονή του αγώνα με τον Βόλο, όμως με την επανέναρξη των προπονήσεων άρχισε και πάλι να γυμνάζεται ατομικά, αφού δεν είχε αποθεραπευτεί πλήρως από το βαρύ διάστρεμμα στην Κηφισιά. Ο Κένι είχε το γνωστό θέμα με τις ενοχλήσεις στη φτέρνα από το παιχνίδι με τον Αστέρα και όλο αυτό το διάστημα έκανε θεραπεία, ενώ ο Μιχαηλίδης είχε μείνει εκτός του αγώνα στο Πανθεσσαλικό γιατί το γόνατό του ήταν βαρύ και αποφασίστηκε αποφόρτιση. Ο Ζίβκοβιτς είχε ένα απρόσμενο ατύχημα παραμονές του αγώνα με τον Ολυμπιακό και από τότε κάνει θεραπεία έχοντας κάνει και ράμματα, ενώ ίσως η πιο ιδιαίτερη περίπτωση είναι του Μεϊτέ, καθώς είχε ενοχλήσεις στο ισχίο και για ένα διάστημα έπαιζε χωρίς να τις έχει ξεπεράσει.
Το να έχει το απόλυτο στις επιστροφές από σήμερα θα είναι ιδανική εξέλιξη για τον ΠΑΟΚ και τον Λουτσέσκου και ίσως αποδειχτεί και ένα από τα κομβικά σημεία στην εξέλιξη των πλέι οφ.
