Το φερόμενο ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Πάουλο Σόουζα αποδείχτηκε «φούσκα» και φαίνεται πως ήταν απλώς ένα επικοινωνιακό τέχνασμα και όχι μια πραγματική μεταγραφική κίνηση του ατζέντη του Πορτογάλου προπονητή, Ούγκο Καζούντα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά τους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της πορτογαλικής εφημερίδας «A Bola», αργά το βράδυ της Δευτέρας, ο Σόουζα ήταν σε τελικές διαπραγματεύσεις και πολύ κοντά με την Ενωση. Η πραγματικότητα ωστόσο ήταν ότι ο Σόουζα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του με τη Σαμπάμπ αλ Αχλί των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων όπου εργάζεται. Η Αλ Αχλί κατέθεσε την πρότασή της για την ανανέωση συμβολαίου στον Πορτογάλο τεχνικό, η οποία δεν έγινε αποδεκτή, και επανήλθε με νέα πρόταση λίγο αργότερα φοβούμενη πιθανή αποχώρηση του Σόουζα προς την… ΑΕΚ.
Από την Ενωση δεν έμπαιναν σε διαδικασία επίσημης διάψευσης, πλην όμως από το ρεπορτάζ προέκυψε ότι δεν υπάρχει καν επαφή μεταξύ της ΑΕΚ και του Σόουζα, πόσο μάλλον προχωρημένες συζητήσεις. Ως εκ τούτου το πιθανότερο σενάριο είναι να παραμείνει ο Πάουλο Σόουζα στην Αλ Αχλί με αυξημένες απολαβές μετά τη στρατηγική κίνηση του μάνατζερ του Σόουζα, Ούγκο Καζούντα, με στόχο την ενίσχυση της διαπραγματευτικής του θέσης για το νέο συμβόλαιο και η ΑΕΚ να πορεύεται με τις επιλογές που Ριμπάλτα να παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό.
Οι πληροφορίες υποδεικνύουν ότι ο αθλητικός διευθυντής της Ενωσης τρέχει τη διαδικασία με κλειστά χαρτιά. Το πιθανότερο είναι να βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, με τις τελικές λεπτομέρειες, που πάντοτε απαιτούν υπομονή, να συζητιούνται. Το γεγονός ότι ο υποψήφιος προπονητής έχει ενεργό συμβόλαιο με άλλη ομάδα ενδέχεται να καθυστερεί τη διαδικασία και κατ’ επέκταση την επίσημη ανακοίνωση.
Σε περίπτωση που η κύρια επιλογή δεν ευοδωθεί, η ΑΕΚ έχει εναλλακτικές λύσεις με ελεύθερους προπονητές υψηλού επιπέδου οι οποίοι έχουν ήδη αξιολογηθεί από τον Ριμπάλτα. Παράλληλα με το θέμα προπονητή η ΑΕΚ προετοιμάζεται και για μεταγραφικές κινήσεις. Διαπραγματεύσεις με υποψήφιους παίκτες είναι σε προχωρημένο στάδιο και ορισμένοι από αυτούς έχουν ήδη παρουσιαστεί ως νέα μέλη του ρόστερ στις συζητήσεις με τους βασικούς υποψήφιους προπονητές της λίστας. Στόχος είναι να ενισχυθεί το ρόστερ εγκαίρως για την έναρξη της προετοιμασίας, με τον Κουτέσα να είναι ήδη το πρώτο νέο απόκτημα και να πλαισιώνεται από 2-3 ακόμα στην πρώτη της νέας σεζόν
Τέλος, παρελθόν αποτελεί από τη θέση του αναλυτή της ΑΕΚ ο Γιάννης Αντωνόπουλος. Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ευχαρίστησε την ΑΕΚ για τη συνεργασία των τελευταίων τεσσάρων ετών, εκφράζοντας την εκτίμησή του προς τη διοίκηση, τους προπονητές και τους παίκτες με τους οποίους συνεργάστηκε.
