Εχει λόγο ο Σίλβα να αλλάξει κάτι στην ομάδα του εν όψει της αυριανής αναμέτρησης με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ; Επί της ουσίας όχι! Με τη συνταγή του… εκτός έδρας θα πάει όπως όλα δείχνουν κι ας παίζει τώρα στο «Καραϊσκάκη».
Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι τις δύο νίκες τις πέτυχε στο Λονδίνο επί της Αρσεναλ και στο Ζάγκρεμπ σε βάρος της Ντινάμο, ενώ στην πρεμιέρα του ομίλου έχασε στο γήπεδό του από την Μπάγερν, αν και ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν εκτός… μετρήσεων.
Τα κουκιά της πρόκρισης είναι δεδομένα για τον Ολυμπιακό. Αν νικήσει τους Κροάτες και φτάσει στους εννέα βαθμούς, τότε θα βρίσκεται στην τελική ευθεία για να πετύχει τον στόχο του.
Κι από τη στιγμή που έχει από κάτω την Αρσεναλ στο αυριανό ματς του Μονάχου ανάμεσα στους Γερμανούς και τους Αγγλους θα ψηφίζει Μπάγερν, ώστε στο φινάλε του ομίλου να επιδιώκει ακόμη και σκορ… ήττας με ένα γκολ διαφορά…
Ολα αυτά βέβαια είναι στη θεωρία, καθώς στην πράξη ο Σίλβα καλείται να παρουσιάσει και πάλι μία ομάδα που θα έχει σιγουριά στο παιχνίδι της και δεν θα αφήσει χώρους στην Ντινάμο Ζάγκρεμπ.
Οι Κροάτες μετά την ήττα τους από τον Ολυμπιακό έχουν πάρει την κάτω βόλτα και στο κροατικό πρωτάθλημα, σε σημείο που να αμφισβητείται έντονα (σε βαθμό… Δέλλα και Αναστασίου) ο προπονητής τους Ζόραν Μάμιτς.
Η Ντινάμο βρίσκεται σε αγωνιστική κρίση, αλλά αυτό ίσως να είναι και το επικίνδυνο για τους «ερυθρόλευκους», γι’ αυτό και περιμένουμε από τον Σίλβα να συνεχίσει το παιχνίδι της αναμονής όπως έκανε στα ματς με Ατρόμητο και Βέροια (κι αυτά εκτός έδρας) και να μην εκβιάσει το γκολ από το ξεκίνημα της αναμέτρησης στέλνοντας την ομάδα του να πιέσει ψηλά στην αντίπαλη άμυνα.
Επειτα θα παίξει ρόλο και η επιλογή των παικτών, αν θα προτιμήσει δηλαδή τον πιο δραστήριο στα τελευταία 90λεπτα Ερνάνι που είναι και πιο ξεκούραστος ή αν θα επιμείνει στους Πάρντο και Σεμπά οι οποίοι καλύπτουν και τους ακραίους αμυντικούς, Ελαμπντελαουί και Μαζουακού.
Ενα ακόμη ζητούμενο είναι αν θα επανέλθει ο Καμπιάσο που βρίσκεται στη διάθεση του Πορτογάλου τεχνικού, αλλά πώς θα σπάσει το δίδυμο με τους Μιλιβόγεβιτς και Κασάμι που είναι πρώτοι σε κάθε ματς στη λίστα της ΟΥΕΦΑ με τα… χιλιόμετρα;
Δεν θα είναι εύκολο για τον Σίλβα να επιχειρήσει παρεμβάσεις και το πιο πιθανό είναι να χρησιμοποιήσει και πάλι την ενδεκάδα που επικράτησε στο πρώτο ραντεβού με την Ντινάμο στο Ζάγκρεμπ.
