Το κοινό της Αρσεναλ αποθέωσε τον Μπουκάγιο Σάκα το βράδυ της Τρίτης, καθώς ο διεθνής Αγγλος εξτρέμ επέστρεψε στη δράση τρεισήμισι μήνες μετά τον τραυματισμό του στον οπίσθιο μηριαίο – και μάλιστα επέστρεψε με γκολ, βοηθώντας τους «κανονιέρηδες» να επικρατήσουν 2-1 της Φούλαμ για την Πρέμιερ Λιγκ.
Ομως ο Μίκελ Αρτέτα είδε άλλους δύο παίκτες του να τραυματίζονται και να αποχωρούν από τον αγωνιστικό χώρο. Πρόκειται για τον κεντρικό αμυντικό Γκαμπριέλ Μαγκαλιάες, που αποκόμισε πρόβλημα στον οπίσθιο μηριαίο, και για τον δεξιό μπακ Ζούριεν Τίμπερ που τραυματίστηκε στο γόνατο. Σε αυτούς πρέπει να προστεθούν ο στόπερ Ρικάρντο Καλαφιόρι που τραυματίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο γόνατό του στο Nations League, όπου η Ιταλία αντιμετώπιζε τη Γερμανία στα προημιτελικά, όπως και ο δεξιός μπακ Μπεν Γουάιτ που έχει ενοχλήσεις στο γόνατό του. «Μπορείτε να φανταστείτε πώς αισθάνομαι που βλέπω μέσα σε μία εβδομάδα να τραυματίζονται τέσσερις αμυντικοί. Τι να κάνουμε; Εχουμε άλλους τέσσερις που ανυπομονούν να παίξουν και να δείξουν την αξία τους», είπε ο Ισπανός τεχνικός που σκέφτεται κυρίως τις προημιτελικές αναμετρήσεις με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Αμυντικούς πονοκεφάλους όμως έχει και ο Κάρλο Αντσελότι στον πάγκο της «βασίλισσας». Η ομάδα του ναι μεν προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας μετά το 4-4 στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» με τη Σοσιεδάδ ύστερα από παράταση (συνολικό σκορ 5-4), αλλά το ότι δέχτηκε τέσσερα γκολ δεν τον ικανοποίησε καθόλου. Ούτε το ότι ο Νταβίντ Αλάμπα είναι τόσο εκτός αγωνιστικού ρυθμού που σημείωσε δύο αυτογκόλ! Τουλάχιστον ο αντικαταστάτης του, ο επίσης στόπερ Αντόνιο Ρούντιγκερ, σκόραρε στο… σωστό τέρμα στο 115’ και έδωσε την πρόκριση στους «μερένγκες». Η άμυνά τους όμως, εν όψει της επίσκεψης στο «Εμιρέιτς» την ερχόμενη εβδομάδα, χρειάζεται πολλή δουλειά.
