ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ Γιάννης Ντεντόπουλος
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Τελείωνε ο Δεκέμβριος και ο 30χρονος κεντρικός αμυντικός της Φενέρμπαχτσε, Σαμέτ Ακαϊντίν, ήταν ο πέμπτος στην ιεραρχία στα πλάνα του προπονητή της ομάδας στην ασιατική πλευρά της Πόλης. Οι ευκαιρίες για να παίξει και να δείξει τι αξίζει ήταν μετρημένες, και αυτές με πολλή πίεση. Τον έζωναν τα φίδια, διότι κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες ήταν από δύσκολο ώς απίθανο να μπει στο μυαλό και κυρίως στο μπλοκάκι του Ιταλού ομοσπονδιακού τεχνικού Βιτσέντζο Μοντέλα, ο οποίος σχεδίαζε την Εθνική Τουρκίας που θα κατέβαζε στο Euro.

Για τον Ακαϊντίν, ο Παναθηναϊκός του Φατίχ Τερίμ μπορεί να μην αποδείχθηκε… απάνεμο λιμάνι, αλλά ήταν τουλάχιστον μια σανίδα σωτηρίας για να κρατήσει ζωντανό το όνειρο της συμμετοχής του στο μεγάλο ραντεβού του καλοκαιριού.

Τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ο Τερίμ εισηγήθηκε τον δανεισμό του στο «τριφύλλι». Στην αρχή υπήρξε μια γενική διστακτικότητα ώς και καχυποψία. Ομως από ένα σημείο και μετά ο Ακαϊντίν άρχισε να προσαρμόζεται και να κάνει καλές εμφανίσεις. Τόσο καλές που είχε αρχίσει η συζήτηση για την πιθανότητα να πληρωθούν τα 4 εκατομμύρια που προέβλεπε το buy out για να αποκτηθεί από τους «πράσινους». Ευτυχώς γι’ αυτόν (τον Ακαϊντίν), ο Μοντέλα πρόλαβε να τον δει στα καλά του και να πάρει μια γεύση από τις δυνατότητές του. Γιατί ξαφνικά το πράγμα άρχισε να στραβώνει επικίνδυνα. Τα σύννεφα εμφανίστηκαν όταν ο Τούρκος κεντρικός αμυντικός έκανε αδικαιολόγητες γκέλες στην ήττα με 3-0 από την ΑΕΚ, στο ντέρμπι της Ν. Φιλαδέλφειας. Και επειδή τίποτα δεν είναι τόσο κακό που δεν μπορεί να γίνει χειρότερο, το τελειωτικό χτύπημα στις σχέσεις του με τον Παναθηναϊκό (και όχι μόνο) έφερε μια ανάρτησή του, τη 19η Μαΐου, την ευαίσθητη μέρα της Γενοκτονίας των Ποντίων. Στους λογαριασμούς του ο Τούρκος ποδοσφαιριστής (γεννημένος στη Σαμψούντα) έκανε μια ανάρτηση με φωτογραφία του Κεμάλ Ατατούρκ (στην 143η επέτειο γενεθλίων του) ορίζοντας τη συγκεκριμένη ημέρα ως την έναρξη του «απελευθερωτικού αγώνα» της πατρίδας του. Ηταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για να τεθεί οριστικά εκτός ομάδας.

Στην προχθεσινή νίκη επί της Γεωργίας με 3-1 όχι απλά ξεκίνησε βασικός, αλλά αποδείχθηκε βράχος, με σωτήριες επεμβάσεις. Αν και παιδί της Φενέρ, παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας και συγκάτοικος στο δωμάτιο είναι ο Αμπντιουλκιερίμ Μπαρντακτζί, παίκτης της… μισητής Γαλατά, που τον βαθμολόγησε με άριστα. Προϊόν αυτής της συγκατοίκησης ήταν κι ένα μπέρδεμα που λίγοι πρόσεξαν. Ανακατεύτηκαν τα σορτσάκια και ο Ακαϊντίν, ενώ αγωνίζεται με το «4», φόρεσε σορτσάκι με το «14», δηλαδή του του Μπαρντακτζί!