Μέσα σε λίγη ώρα ο Ολυμπιακός παρουσίασε τη νέα… πορτογαλική τάξη πραγμάτων που θα επικρατήσει στην τεχνική ηγεσία του. Τα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών επιβεβαιώθηκαν, αφού πρώτα ανακοινώθηκε η πρόσληψη του 40χρονου Πέδρο Αλβες στη θέση του αθλητικού διευθυντή, ακολούθησε η επισημοποίηση της λύσης της συνεργασίας με τον Πέδρο Μαρτίνεθ και η αντικατάστασή του από τον 58χρονο Κάρλος Καρβαλιάλ, ο οποίος πήγε στου Ρέντη και έκανε την πρώτη του γνωριμία με τους παίκτες. Είχε προηγηθεί η παρουσίαση των δυο νέων προσώπων που ανέλαβαν να οδηγήσουν τους «ερυθρόλευκους» στην επόμενη μέρα.
«Οι αλλαγές έπρεπε να γίνουν χθες. Θα προσπαθήσουμε να τις κάνουμε ταυτόχρονα με την προσπάθεια για νίκες, ξεκινώντας από το πρώτο παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας», υπογράμμισε ο 58χρονος προπονητής ο οποίος είχε κάνει ένα μικρό πέρασμα από τον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης, πριν από 15 χρόνια. «Ο Ολυμπιακός είναι ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους του κόσμου. Ο στόχος του είναι οι νίκες και η κατάκτηση των τίτλων. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε με τον δικό μας τρόπο. Εναν τρόπο που μας έφερε αποτελέσματα όπου έχουμε δουλέψει. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε όλοι ενωμένοι. Μαζί και ο κόσμος που έδειξε πόσο μεγάλη αγάπη έχει στην ομάδα, αφού, έπειτα από μια τόσο βαριά ήττα στην Ευρώπη, 6 χιλιάδες βρέθηκαν στο Βόλο. Από το σύντομο πέρασμά μου από τον Αστέρα έχουν περάσει πολλά χρόνια. Εκτοτε έχω δουλέψει από ομάδες που η πίεση ήταν πολύ μεγάλη, όπως είναι πάντα και στον Ολυμπιακό. Ομάδες όπως η Μπράγκα, η Σπόρτινγκ, η Μπεσίκτας, που οι φίλαθλοι απαιτούν πάντα τις νίκες. Εχω συνηθίσει να βρίσκομαι σ’ έναν σύλλογο που πάντα θέλει να κερδίζει και να παίζει καλά, ώστε οι φίλαθλοι να είναι ικανοποιημένοι και τα αποτελέσματα να είναι αυτά που θέλουμε. Θέλουμε να κερδίσουμε τελικούς, να πάρουμε τίτλους», συμπλήρωσε.
Είχε προηγηθεί η παρουσίαση του νέου αθλητικού διευθυντή Πέδρο Αλβες, ο οποίος ανέλαβε και την ευθύνη της επιλογής του νέου τεχνικού.
«Καλωσορίζω έναν προπονητή, τον οποίο πιστεύω πολύ, τον γνωρίζω καλά κι έχω εμπιστοσύνη τόσο στον ίδιο όσο και στην ομάδα του. Η επιλογή του Καρβαλιάλ είναι δική μου, καθώς είναι ένας άνθρωπος που εμπιστεύομαι πολύ καλά και πιστεύω ότι μπορεί να αντεπεξήλθε στην πίεση. Κι όταν ο πρόεδρος με εμπιστεύτηκε για να προτείνω έναν προπονητή, ήταν ο πρώτος άνθρωπος που σκέφτηκα και πιστεύω ότι μπορεί να τα καταφέρει», τόνισε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε:
«Ευχαριστώ τον πρόεδρο που μου δίνει τη δυνατότητα να δουλέψω στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Τον Κριστιάν, γιατί από τη μέρα που ήρθα δεν έχει σταματήσει να μου δείχνει το μεγαλείο του συλλόγου, όπως επίσης τον Αντόνιο Κορδόν και τον Χοσέ Ιγκνάθιο για το πόσο με έχουν βοηθήσει να γνωρίσω τους παίκτες και τον σύλλογό μας. Είμαι ομαδικός άνθρωπος, μου αρέσει να συνεργάζομαι με όλους. Είμαι λίγες μέρες στην Ελλάδα αλλά θέλω να γνωριστώ με όλους ώστε όλοι μαζί σαν ομάδα να εργαστούμε για το καλύτερο του συλλόγου, ως οικογένεια».
