ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ Κώστας Μανωλιουδάκης
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Πέντε στον Ατρόμητο. Τρία στον Βόλο. Πέντε τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Τέσσερα στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα. Ο φετινός Παναθηναϊκός φαίνεται να είναι ο πιο ελκυστικός της τελευταίας δεκαετίας και βάλε. Σημειώνει τρία γκολ μέσο όρο ανά ματς. Δημιουργεί και εκτελεί με σαφώς μεγαλύτερη συχνότητα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και το πιπίλισμα της καραμέλας του… αμυντικογενούς Γιοβάνοβιτς μάλλον έλιωσε οριστικά πια.

Το συμπέρασμα είναι προφανές: ανάλογα με τα υλικά που έχει ένας προπονητής, εν προκειμένω ο Γιοβάνοβιτς, προσαρμόζεται. Πέρυσι ο Παναθηναϊκός έκανε πρωταθλητισμό κι έφτασε μία ανάσα, στο ένα ματς, από την ανάκτηση των εγχώριων σκήπτρων. Δίχως αρκετούς ποιοτικούς επιθετικογενείς παίκτες. Ο κορυφαίος του (Αϊτόρ) τέθηκε νοκ άουτ για μισή σεζόν και το διακύβευμα του τίτλου ήταν εκ των πραγμάτων σαφές ότι θα θυσίαζε τα μέσα για τον σκοπό.

Πολύ σωστά ο Σέρβος προπονητής θωράκισε ανασταλτικά την ομάδα και πάλεψε με θεούς και δαίμονες μέχρι την τελευταία αγωνιστική για τον τίτλο με όσα όπλα είχε στη διάθεσή του. Φέτος, η ποιοτική ενίσχυση στη μεσαία γραμμή των «πράσινων» με δημιουργικούς παίκτες υψηλού επιπέδου και παραστάσεων είναι ξεκάθαρο ότι κάνει πιο ελκυστικό στο μάτι τον Παναθηναϊκό και πιο παραγωγικό τον τρόπο παιχνιδιού του σε σχέση με πέρυσι. Ο μοναδικός δημιουργικός μέσος πέρυσι ήταν ο Μπερνάρ, που πλαισιωνόταν από δύο ή τρεις (ανάλογα με το αν αγωνιζόταν ως 10άρι ή ως inside winger) αμυντικογενείς μέσους.

Φέτος υπάρχουν και ο Τζούρισιτς, ο Βιλένα, ο Αράο, προσθήκες απαραίτητες προκειμένου η ομάδα να μπολιαστεί με ποιότητα, προσωπικότητα, αλλά κυρίως δημιουργία, φαντασία και αντίληψη του παιχνιδιού. Υπάρχει εξήγηση και λέγεται ποιοτικό βάθος.

● Το τυπικό «πράσινο φως» της UEFA περιμένει ο Παναθηναϊκός για την έγκριση του γηπέδου της Λεωφόρου προκειμένου να δώσει στην ιστορική έδρα του συλλόγου τα επόμενα εντός έδρας ματς στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Μετά τις εξελίξεις στο ΟΑΚΑ και το κλείσιμο του σταδίου εξαιτίας των προβλημάτων στο στέγαστρο Καλατράβα, το «τριφύλλι» έχει αποφασίσει οριστικά τη διεξαγωγή των αγώνων του με τη Ρεν και τη Μακάμπι Χάιφα στο γήπεδο της Λεωφόρου.