Τις καλύτερες αναμνήσεις από την ανατολική Μεσόγειο απέκτησε η Μάντσεστερ Σίτι. Στην Κωνσταντινούπολη αναδείχθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια Ευρώπης τον περασμένο Ιούνιο και στην Αθήνα πρόσθεσε -πάλι για πρώτη φορά- το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ στην τροπαιοθήκη της.
Από προχθές, ο Πεπ Γουαρδιόλα έπιασε στην πρώτη θέση τον Κάρλο Αντσελότι, με 4 κατακτήσεις του Σούπερ Καπ Ευρώπης. Ο Καταλανός τεχνικός όμως δεν είχε όρεξη για πολλά πανηγύρια. Ας όψεται η Πρέμιερ Λιγκ που όρισε το παιχνίδι των «πολιτών» με τη Νιούκαστλ για αύριο Σάββατο. Φάνηκε στο σαρκαστικό σχόλιό του, στη συνέντευξη Τύπου μετά την αναμέτρηση με τη Σεβίλη στο «Γ. Καραϊσκάκης»: «Τώρα πρέπει να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα -συμπεριλαμβανομένου και του ταξιδιού από την Ελλάδα στην Αγγλία. Πραγματικά ευχαριστώ πολύ την Πρέμιερ Λιγκ που μας αφήνει να παίξουμε το Σάββατο και όχι Κυριακή ή Δευτέρα. Πολλά ευχαριστώ»!
Ο Γουαρδιόλα αυτή τη φορά έβαλε απαγορευτικό σε πανηγύρια τύπου… Ιουνίου, που βρήκαν τον Τζακ Γκρίλις να περιφέρεται σκνίπα επί μια εβδομάδα! Ετσι, ενώ το Τσάμπιονς Λιγκ πανηγυρίστηκε με αυτοσχέδια πάρτι στην Ιμπίθα, η επιτυχία στην Αθήνα γιορτάστηκε… οικογενειακά στο roof garden του ξενοδοχείου της αποστολής, με θέα τα φώτα της Αθήνας. Χθες το πρωί, οι παίκτες της Σίτι μετέβησαν στις προπονητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στου Ρέντη, για αποκατάσταση και εκκίνηση της προετοιμασίας του ματς με τη Νιούκαστλ, και κατόπιν πέταξαν για το Μάντσεστερ.
Αυτός που ταξίδεψε με ένα βραβείο παραπάνω από τους υπόλοιπους ήταν ο 20χρονος Κόουλ Πάλμερ, που προχθές αναδείχθηκε «Παίκτης του Αγώνα». Οι εμφανίσεις του τόσο στο αγγλικό όσο και στο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ συνηγορούν στο ότι ο Γουαρδιόλα έχει ένα «διαμαντάκι» στα χέρια του. Ομως δεν είναι σίγουρο ότι θα παραμείνει στη Σίτι, η οποία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την απόκτηση άλλου ενός εξτρέμ, του Ζερεμί Ντοκού από τη Ρεν. «Το καλύτερο σενάριο θα ήταν να μείνω, όμως ξέρετε πόσο έντονος είναι ο συναγωνισμός. Αν φέρουν άλλον… δεν ξέρω. Εγώ απλά θέλω να παίζω τακτικά, να έχω χρόνο συμμετοχής», δήλωσε ο Πάλμερ. Ο Γουαρδιόλα στις δηλώσεις του υπονόησε ότι αυτό είναι θέμα της διοίκησης, όμως ξεκαθάρισε ότι ο παίκτης δεν θα δοθεί δανεικός: είτε θα μείνει ή θα πωληθεί.
Από τον Πάλμερ, στον παίκτη που πέρασε σχεδόν απαρατήρητος την Τετάρτη. Αναμφίβολα ο Ερλινγκ Χόλαντ είχε εκπληκτική πρώτη χρονιά στο «Ετιχαντ», καταρρίπτοντας τα ρεκόρ σκοραρίσματος με 52 γκολ σε 53 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις. Και όμως, όσο περίεργο και αν φαίνεται, υπάρχει ένας τομέας όπου ο 23χρονος δεν τα πάει καλά. Πρόκειται για τους τελικούς, για τους αγώνες που κρίνουν τρόπαια.
Σε πέντε τελικούς με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι, ο 23χρονος Νορβηγός αστέρας μετράει μηδέν γκολ και μηδέν ασίστ. Ξεκινώντας από το Σούπερ Καπ Αγγλίας (το επιλεγόμενο Κομιούνιτι Σιλντ) του 2022 με αντίπαλο τη Λίβερπουλ και συνεχίζοντας στο Κύπελλο Αγγλίας κατά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Κατόπιν έμεινε «άσφαιρος» στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ κατά της Ιντερ και στα πρόσφατα Σούπερ Καπ, το αγγλικό εναντίον της Αρσεναλ και το ευρωπαϊκό με αντίπαλο τη Σεβίλη.
Προχθές μάλιστα έμεινε σε όλη τη διάρκεια του ματς στον αγωνιστικό χώρο, με πολύ φτωχή συγκομιδή: 0 σουτ (εντός ή εκτός εστίας, 15 επαφές με την μπάλα, 6 επιτυχημένες πάσες, μόλις 1 κερδισμένη μονομαχία στις 6 στις οποίες ενεπλάκη και 4 χαμένες κατοχές.
