Ηττα υπέστη η Εθνική Νέων στην πρεμιέρα της στο EURO κάτω των 19 που διεξάγεται στη Μάλτα. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε με 5-4 από τη Νορβηγία, σε ένα χορταστικό ματς όπως μαρτυρά και το τελικό αποτέλεσμα.
Το πρόβλημα είναι ότι η αναμέτρηση δεν ήταν τόσο συναρπαστική. Κάθε ομάδα είχε από ένα ημίχρονο δικό της και στο τέλος η μπίλια έκατσε στους Σκανδιναβούς, διότι δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς.
Το πρώτο μέρος του ματς ήταν ένας πραγματικός εφιάλτης για τα παιδιά του Τάσου Θέου. Απειρα αμυντικά κενά και απανωτά σοβαρά ατομικά λάθη, έφεραν το σκορ στο 5-0! Αναμφίβολα οι νεαροί διεθνείς μπήκαν πνευματικά ανέτοιμοι στο ματς, ενώ και η επιλογή της ενδεκάδας δεν ήταν η καλύτερη δυνατή.
Για παράδειγμα, το next big thing του ΠΑΟΚ, ο Τζίμας μπήκε στο β΄ ημίχρονο, όπως και ο Σταυρόπουλος. Διόλου συμπτωματικά αυτοί οι δύο ήταν εκείνοι που προσπάθησαν να γυρίσουν το ματς. Ο Τζίμας μείωσε στο 51΄, ο Σταυρόπουλος έκανε το 5-2 στο 80΄ και από εκεί και πέρα η Ελλάδα κυνήγησε το θαύμα. Νέο γκολ του Τζίμα στο 81΄, αλλά το 5-4 έγινε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Καλογερόπουλο. Χρόνος για ισοφάριση δεν υπήρχε και έτσι έμεινε η ήττα. Βέβαια να αναφέρουμε ότι πέρα από τις αλλαγές, ρόλο έπαιξε η χαλάρωση των Νορβηγών που δεν φόρτσαραν στο δεύτερο 45λεπτο, επηρεασμένοι και από τη ζέστη της Μάλτας, ξεκουράζοντας παράλληλα και βασικούς τους παίκτες.
Η χθεσινή ήττα δυσκολεύει αφάνταστα το έργο της ομάδας για πρόκριση στον επόμενο γύρο. Για να είμαστε σχεδόν σίγουροι, χρειάζονται δύο νίκες επί της Ισπανίας (7/7) και της Ισλανδίας 10/7) στα ισάριθμα εναπομείναντα παιχνίδια. Δεν είναι κάτι ακατόρθωτο, όμως πρόκειται για κάτι πολύ δύσκολο ειδικά απέναντι στους Ιβηρες.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Νορβηγία: Ρι, Μουρουγκεσαπιλάι, Χόπλαντ, Χαράμ (46΄ Χόλτεν), Μπάσι (46΄ Αντρέσεν), Ρόαλντσεϊ (62΄ Μπρούσετ), Σκόβγκολντ, Εντεγκαρντ (46΄ Αας), Μπράουντε, Σίβερτσεν, Φλάτακερ (46΄ Φαράας).
Ελλάδα: Μοναστηρλής, Δεληγιάννης, Καλογερόπουλος, Προδρομίτης, Γεωργιάδης, Κοττάς (46΄ Σταυρόπουλος), Σπυράκος, Συμεωνίδης (82΄ Νικολάου), Τσίκος (61΄ Γκούμας), Γκολφίνος (61΄ Κυριόπουλος), Γκιτέρσος (46΄ Tζίμας).
