Η πρώτη μεγάλη κόντρα της σεζόν στη γαλλική λίγκα είδε την Παρί Σεν Ζερμέν να φεύγει νικήτρια 3-0 από το Μονακό απέναντι στην κουρασμένη ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ.
Ετσι η πρωταθλήτρια παραμένει η μοναδική ομάδα με απόλυτο ρεκόρ (4 στα 4), ενώ ακόμα δεν έχει δεχτεί γκολ.
Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς έκανε χθες την επανεμφάνισή του μετά τον τραυματισμό του και «έσπρωξε» σε θέση εξτρέμ τον Εντινσον Καβάνι – κάτι που συνήθως ενοχλεί τον Ουρουγουανό. Χθες όμως δεν τον εμπόδισε να πετύχει τα δύο πρώτα τέρματα των Παριζιάνων.
Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης και το ντεμπούτο του Ανχελ ντι Μαρία (αγωνίστηκε στο τελευταίο 25λεπτο) για την ομάδα του Λοράν Μπλαν. Ο Αργεντινός παίκτης μάλιστα άνοιξε λογαριασμό στις ασίστ, «σερβίροντας» στον συμπατριώτη του, Εσεκιέλ Λαβέτσι, για το 3-0.
Η Λιόν πέρασε σαν σίφουνας από το γήπεδο της Καέν (0-4) χάρη σε δύο παίκτες: χατ-τρικ ο Ναμπίλ Φεκίρ (το πρώτο του στο γαλλικό πρωτάθλημα), τρεις ασίστ ο Κορεντέν Τολισό.
Ο σύλλογος του Ζαν-Μισέλ Ολάς πέτυχε και μεγάλη… εξωγηπεδική νίκη, παίρνοντας τον Σέρτζι Νταρντέρ μέσα από τα χέρια της Ρόμα και της Πόρτο. Η μεταγραφή του 21χρονου αμυντικού μέσου από τη Μάλαγα στοίχισε 12 εκατ. ευρώ.
Εντυπωσιακή τεσσάρα (4-1) πέτυχε και η Ρεμς επί της Λοριάν και διατηρείται στα ψηλά της βαθμολογίας με τρεις νίκες σε τέσσερις αγωνιστικές, όσες και η Ρεν που νίκησε άνετα την Τουλούζ. Το καλό ξεκίνημα του Μίτσελ στον πάγκο της Μαρσέιγ δεν είχε συνέχεια και η ομάδα του επέστρεψε από το «Ρουντουρού» της Γκενγκάμπ με ήττα 2-0.
Αχρωμοι και άοσμοι, παρά το 63% της κατοχής, οι «Φωκαείς» δεν έδειξαν ικανοί να καταβάλουν την άμυνα των αντιπάλων τους. Τα γκολ σημειώθηκαν στο τελευταίο εικοσάλεπτο, ενώ ο τερματοφύλακας της Μαρσέιγ, ο Μανταντά, είχε αποκρούσει πέναλτι μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης.
