ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η Νάπολι συνεχίζει ακάθεκτη τον δρόμο της για το τρίτο πρωτάθλημα στην ιστορία της και πρώτο στη «μετά Μαραντόνα» εποχή. Χθες, οι «παρτενοπέι» πέρασαν εύκολα από την έδρα της Σπέτσια με 3-0, χάρη σε δύο γκολ του τρομερού Οσίμχεν και άλλο ένα του -επίσης- τρομερού Κβαρατσχέλια.

Η διαφορά της Νάπολι από τους διώκτες της παραμένει διψήφια και είναι ξεκάθαρο πως το πρωτάθλημα βρίσκεται στα χέρια της. Μάλιστα, ο Λουτσιάνο Σπαλέτι δείχνει ιδιαίτερα αισιόδοξος για τη φετινή σεζόν: «Δεν υπάρχει για μας η επιλογή. Δεν πρόκειται να αφήσουμε το Τσάμπιονς Λιγκ για χάρη του πρωταθλήματος. Αν είναι δυνατόν. Θέλουμε και τα δύο και νομίζω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε». Πάντως, ο Σπαλέτι όσο χαρούμενος ήταν για τη νίκη της ομάδας του τόσο εκνευρισμένος ήταν για τη συμπεριφορά των Ultras των γηπεδούχων.

Οι οπαδοί φώναζαν συνθήματα κατά της πόλης της Νάπολης (για… Βεζούβιο, λάβα κ.λπ.), αλλά και περιπαικτικά για τον θάνατο του Μαραντόνα! «Εχω παίξει μπάλα εδώ, γνώρισα τη γυναίκα μου και γεννήθηκαν τα παιδιά μου σε αυτή την πόλη. Κάθε καλοκαίρι έρχομαι για διακοπές. Προκαλώ αυτούς που φώναζαν τα συνθήματα να έρθουν να μου τα πουν κατάμουτρα» δήλωσε ο Σπαλέτι.

Κατά τα λοιπά, μεγάλη κερδισμένη της αγωνιστικής ήταν και η Ρόμα. Οχι μόνο επειδή νίκησε με 2-0 την Εμπολι, αλλά κυρίως λόγω της ήττας της Αταλάντα, που της έδωσε το δικαίωμα να την προσπεράσει στην κατάταξη. Η ομάδα του Μουρίνιο καθάρισε με δύο τέρματα από το πρώτο πεντάλεπτο, ενώ η «Ντέα» σταμάτησε το σερί εντυπωσιακού σκοραρίσματος κόντρα στη Σασουόλο. Ισως ευθύνεται το γεγονός ότι έπαιζε με δέκα παίκτες από το 30’ λόγω αποβολής του Μέλε, ενώ στις καθυστερήσεις κόκκινη είδε και ο Μουριέλ.