Ολα έχουν μία εξήγηση. Ο δυσκοίλιος στις μεταγραφές τα προηγούμενα χρόνια ΠΑΟΚ, φέτος έφτασε να ανακοινώνει δύο μεταγραφές τη μέρα, «πιάνοντας» συνολικά τις δέκα, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ σε μεταγραφική περίοδο επί Σαββίδη.
Πώς άλλαξε τις συνήθειές του ο «Δικέφαλος»; Πολύ απλά, με την επιλογή του Ιβάν Σαββίδη να ένα τελείως διαφορετικό στυλ διοίκησης. Παρέδωσε εν λευκώ τα κλειδιά του ποδοσφαιρικού τμήματος στον Φρανκ Αρνεσεν και τον περιέβαλε με απόλυτη εμπιστοσύνη.
Πρακτικά αυτό μεταφράζεται ως εξής:
■ Μεγάλο μπάτζετ για να το αξιοποιήσει μεταγραφικά. Μπορεί ο ΠΑΟΚ στα ταμεία του να έβαλε τα 3 εκατ. ευρώ από τις πωλήσεις Νομπόα και Λούκας, όμως τα λεφτά που έχει δαπανήσει για αγορές έχουν ξεπεράσει κατά πολύ αυτό το ποσό.
■ Εκχώρησε το δικαίωμα υπογραφής στον Δανό αθλητικό διευθυντή. Ο Αρνεσεν μπορεί να προχωρά σε κινήσεις ενίσχυσης χωρίς να περιμένει έγκριση από κανέναν άλλο, πλην της ενημέρωσης που δίνει στον μεγαλομέτοχο.
Κι αυτό είναι πραγματικά πρωτόγνωρο για τον ΠΑΟΚ, καθώς ακόμη και ο «πολύς» Γκέρμαν Τσιστιακόφ δεν είχε τα προνόμια του Αρνεσεν, ενώ δεν κάνουμε καν αναφορά στον Βρύζα που έπρεπε να περνά συνεχώς από κόσκινο.
Ο Σαββίδης επέλεξε συνειδητά ένα άλλο μοντέλο λειτουργίας στο ποδοσφαιρικό τμήμα και αποφάσισε να εμπιστευτεί ανθρώπους που επέλεξε για να του χτίσουν μια ομάδα σε βάθος τριετίας.
Φυσικά, το τελευταίο τεστ, μέσα από το οποίο θα κριθεί ότι ο ομογενής επιχειρηματίας λειτουργεί απλώς ως χρηματοδότης και τίποτα παραπάνω, θα γίνει όταν ο ΠΑΟΚ περάσει δύσκολες αγωνιστικά στιγμές και ο ίδιος θα πρέπει να στηρίξει τις επιλογές του. Αλλά η αλήθεια είναι ότι έδωσε πολλά λεφτά για να μην κάνει υπομονή.
Εξάλλου, δύο σημαντικές ειδήσεις που προκύπτουν μετά τη συμφωνία για τριετές συμβόλαιο με τον Αντονις είναι πως ο Ρατς είναι πολύ κοντά σε λύση της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ (εξασφαλίζοντας αποζημίωση) και συμφωνία με τη Ράγιο Βαγεκάνο. Κι ακόμη, πως ο Δημήτρης Πέλκας είναι πολύ κοντά σε κλήση του στην Εθνική και, μάλιστα, αύριο στην Τούμπα θα έρθει ο υπηρεσιακός Κώστας Τσάνας να τον δει μαζί με τους Κίτσου και Κωνσταντινίδη.
