Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Οι οπαδοί του ΠΑΣ, με τη ρίψη κροτίδων, έκαναν μπάχαλο το πρώτο ημίχρονο, το οποίο είχε τρεις διακοπές και κράτησε μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά, αλλά αυτοί που τιμώρησαν την υπεροψία και τα αμυντικά προβλήματα του Ολυμπιακού ήταν οι παίκτες του. Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να προηγήθηκαν στους Ζωσιμάδες με 2-0, χάρη σε δύο γκολ που έφεραν τη σφραγίδα του Κώστα Φορτούνη, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο εξαφανίστηκαν από το γήπεδο, δίνοντας το δικαίωμα στον ΠΑΣ, που έπαιξε ψυχωμένα, να ισοφαρίσει σε 2-2, που έμελλε να είναι το τελικό σκορ στο πρώτο ματς μετά τη διακοπή λόγω Μουντιάλ.

Η απώλεια δύο βαθμών και ειδικότερα σε ένα παιχνίδι που έμοιαζε να έχει «κλειδώσει», βάζει σε ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα την ομάδα του Μίτσελ, η οποία υποτίθεται ότι, επιστρέφοντας από την ειδική προετοιμασία, θα ξεκίναγε αντεπίθεση, με στόχο την αναρρίχηση στη βαθμολογία. Μιλάμε για ένα μεγάλο «χαστούκι», το οποίο μαρτυρά ότι οι περσινοί πρωταθλητές δεν έχουν λύσει τα προβλήματά τους ούτε έχουν την αύρα μιας ομάδας που μπορεί να πάρει ή να κρατήσει το αποτέλεσμα που θέλει. Είναι χαρακτηριστικό ότι, από το 55’ μέχρι την ισοφάριση του ΠΑΣ, ο Ολυμπιακός δεν είχε κάνει ούτε μία τελική, λες και είχε επαναπαυτεί. Και φυσικά τιμωρήθηκε, αφού μέσα σε δώδεκα λεπτ, η άμυνά του τον πρόδωσε. Στο 64’ ο Παμλίδης και στο 76’ ο Λιάσος εξέθεσαν την ανασταλτική λειτουργία μιας ομάδας που, ενίοτε, μπορεί να βγάζει ποιότητα στην επίθεση, αλλά πίσω είναι προβληματική.

Για να πάει χαμένη η δυναμική επιστροφή του Κώστα Φορτούνη (είχε να σκοράρει από τις 5 Μαΐου του 2021, κόντρα στον Αρη), ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 34’, με διαγώνιο σουτ μετά από πάσα του Ελ Αραμπί και διπλασίασε τα γκολ του με απευθείας χτύπημα φάουλ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, δεν βοήθησαν οι αλλαγές που έκανε ο Μίτσελ, αν εξαιρέσουμε την αναγκαστική του Βρουσάι (προσαγωγοί) με τον Ανδρούτσο. Μπακαμπού, Μαρσέλο και Κασάμι περισσότερο ανακάτεψαν την κατάσταση, παρά έδωσαν λύσεις. «Συζητήσαμε στα αποδυτήρια να παίξουμε με πίεση ψηλά στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν το κάναμε αυτό και ήρθαν αυτές οι συνέπειες. Ημασταν κακοί, αφήσαμε περιθώρια στον αντίπαλο για αντεπιθέσεις, μας ξέφυγε ο έλεγχος του παιχνιδιού και δεχθήκαμε δύο γκολ», παραδέχθηκε, φανερά απογοητευμένος, ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού.

«Το 2-0 του Ολυμπιακού δεν ήταν δίκαιο. Στο δεύτερο ημίχρονο βρήκαμε ευκαιρίες και φέραμε το παιχνίδι στα ίσα. Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε, είναι μια ένεση τόνωσης. Δημιουργήσαμε και απειλήσαμε. Να χτίσουμε πάνω στην εικόνα μας και να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε», δήλωσε ο προπονητής του ΠΑΣ, Θανάσης Στάικος, ο οποίος αξιολόγησε ότι η αυτοπεποίθηση που μπορεί να δώσει ο τρόπος αντίδρασης μπορεί να αποδειχθεί πιο χρήσιμη από τον βαθμό της ισοπαλίας.


 ΠΑΣ Γιάννινα (Θ. Στάικος): Σούλης, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Λιάσος, Ριένστρα, Παμλίδης (81’ Ροσέρο), Μορέιρα, Σταματελόπουλος (60’ Μπάλαν).

 Ολυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Ντόι, Ρέτσος, Βρουσάι (22’ Ανδρούτσος), Ρέαμπτσιουκ (81’ Γκ. Ροντρίγκες), Ινμπομ Χουάνγκ (81’ Μαρσέλο), Εμβιλά, Φορτούνης, Μπιέλ, Χάμες (71’ Μακαμπού), Ελ Αραμπί (71’ Κασάμι).

 Σκόρερ: 34’, 45+1’ Φορτούνης – 64’ Παμλίδης, 76’ Λιάσος.

 Διαιτητής: Στ. Κουμπαράκης (Κυκλάδων).

 Κίτρινες: 36’ Πήλιος, 90+4’ Σούλης, 90+5 ‘ Μορέιρα- 50’ Ντόι.

 Κόκκινη: