Δεν είναι τωρινό θέμα, αλλά μόνιμο για τον ΠΑΟΚ. Η σύνθεση της μεσαίας γραμμής αποτελεί πάντα ένα αγαπημένο θέμα συζήτησης των οπαδών του «δικεφάλου του Βορρά» από το 2019 και μετά, όταν η ομάδα άρχισε να απομακρύνεται από την κορυφή. Την τελευταία διετία τα ονόματα που συζητιούνται είναι πολύ συγκεκριμένα, απλά εδώ και λίγες εβδομάδες έχει αφαιρεθεί ένα όνομα από την κουβέντα.
Ο Τσιγγάρας έχει πάει δανεικός στην Τουλούζ και πλέον η «μάχη» γίνεται μεταξύ τριών (Κούρτιτς, Ντόουγκλας και Σβαμπ) για δύο θέσεις. Την τρίτη την έχει καταλάβει ο Τιάγκο Ντάντας, στον οποίο άπαντες αναγνωρίζουν ότι τα στοιχεία παιχνιδιού του είναι μοναδικά, αν και στη Λιβαδειά η κίνηση του Λουτσέσκου να αντικαταστήσει τον νεαρό Πορτογάλο στο 60′ και να βάλει τον Μπίσεσβαρ σχολιάστηκε έντονα, πολύ απλά γιατί η αντικατάστασή του σε αυτό το χρονικό σημείο δεν είναι συνήθης.
Προς το παρόν, ο Κούρτιτς παίρνει φανέλα βασικού γιατί έχει το γκολ (πρώτος σκόρερ της ομάδας πέρυσι), ο Ντόουγκλας επίσης γιατί έχει την ικανότητα να παίζει και βασικός (έλειψε λόγω ενοχλήσεων στη Λιβαδειά) και την «πληρώνει» ο Σβαμπ που χθες εξέφρασε, εντός ορίων, τη δυσαρέσκειά του με δηλώσεις στην Αυστρία.
«Είναι κάπως δύσκολα τώρα εδώ. Δύο πολύ καλά χρόνια μέχρι τώρα με έκαναν να διαπραγματευτώ και τελικά να επεκτείνω το συμβόλαιό μου για άλλα δύο έτη. Ο προπονητής για την ώρα βλέπει δυο-τρεις παίκτες πάνω από εμένα, αλλά είμαστε ακόμα νωρίς στη σεζόν και δεν σκοπεύω να πετάξω λευκή πετσέτα. Πρέπει να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα μέχρι τον χειμώνα. Είναι σημαντικό να πιστεύεις στον εαυτό σου, να μην τα παρατάς και τότε θα ανταμειφθείς. Δεν είναι πάντα εύκολο να είσαι υπομονετικός, αλλά πρέπει να στραφείς μέσα σου και να περιμένεις για την ευκαιρία. Και όταν έρθει, πρέπει να την αρπάξεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.
