ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr , Κώστας Πετρωτός
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Το φιλικό παιχνίδι με τους Γκόου Αχέντ Ινγκλς δεν θα μπορούσε να αποτελέσει αξιόπιστο κριτήριο για τον νέο ΠΑΟΚ, πόσο μάλλον όταν στο δεύτερο μέρος η ολλανδική ομάδα έπαιξε με πολλά παιδιά της ομάδας κάτω των 19. Ο Λουτσέσκου κράτησε τα καλά στοιχεία που έδειξαν ορισμένοι από τους νεαρούς παίκτες του (χαρακτηριστικό παράδειγμα το γκολ με κεφαλιά του Ρικάρντο), ωστόσο, αυτό που κυρίως έμεινε από το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι οι δηλώσεις του Ρουμάνου τεχνικού σχετικά με τους στόχους της σεζόν.

Οταν ρωτήθηκε αν ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να κάνει «σκληρό» πρωταθλητισμό, όπως τον είχε συνηθίσει ο κόσμος επί των δικών του, πρώην, ημερών, ή πρέπει να δοθεί χρόνος στα νέα παιδιά, ο Ρουμάνος τεχνικός απάντησε: «Ας δούμε πως θα κυλήσει η προετοιμασία. Αυτό που δεν θα αλλάξει είναι ότι κοιτάμε κάθε παιχνίδι ως τελικό».

Λίγο αργότερα, από μόνος του θέλησε να συνεχίσει την απάντηση στη συγκεκριμένη ερώτηση: «Οταν έκανα την πρώτη δήλωση, ότι θα κερδίσουμε το πρωτάθλημα, ήταν από μέρους μου μια προσπάθεια να προκαλέσω μια αντίδραση. Ηταν μια ομάδα διαφορετική από εκείνη που άφησα το 2019. Ηρθαν παίκτες χωρίς εμπειρία στις νίκες, ίσως όχι συνηθισμένοι να αντέχουν την πίεση.

Επομένως, με αυτή τη δήλωση, προσπάθησα να προκαλέσω τους παίκτες να παλέψουνε κόντρα στα όριά τους. Ηξερα το ρίσκο την ίδια στιγμή που έκανα αυτή τη δήλωση» και συμπλήρωσε πως, όταν τα αποτελέσματα άρχισαν να στραβώνουν, ήρθε η στιγμή που «έπρεπε να αναλάβω πλήρως την ευθύνη. Να μιλήσω ευθέως και να σηκώσω εγώ στους ώμους μου την παραδοχή ότι έκανα λάθος που προχώρησα σε αυτή τη δήλωση, για να μη χαθεί η αυτοπεποίθηση των παικτών».

Προφανώς, ο Λουτσέσκου μέτρησε την απειρία, το γεγονός ότι αυτοί οι παίκτες που συγκροτούν το φετινό ρόστερ του ΠΑΟΚ δεν έχουν αποδείξει τις αντοχές τους ακόμη στη διεκδίκηση τίτλων και θα ήταν υπερβολικό, στην παρούσα φάση, να τους θέτει επιτακτικά τον στόχο του πρωταθλητισμού. Αυτός είναι και ο λόγος που ο προπονητής του ΠΑΟΚ κρατά χαμηλά την μπάλα και αποφεύγει από την πρώτη μέρα να ανεβάσει τον πήχη των προσδοκιών στις ομιλίες προς τους παίκτες.

Εξάλλου, σε ό,τι έχει να κάνει με τις περαιτέρω κινήσεις ενίσχυσης, ο Μπότο είναι σίγουρος για τη μεταγραφή Νάρεϊ, είναι σταντ μπάι για να κλείσει φορ αν φύγει ο Τσόλακ, ενώ μαζί με τον Λουτσέσκου έχει εισηγηθεί την αναπροσαρμογή των συμβολαίων του Λύρατζη και του Τσιγγάρα και περιμένουν το «πράσινο φως» από τη διοίκηση, για να κλείσουν οι συμφωνίες.