Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σε εποχές πολέμου, οι καταστάσεις και τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν από στιγμή σε στιγμή. Μόλις το Σάββατο ο Ρομάν Αμπράμοβιτς ανακοίνωνε ότι αφήνει την Τσέλσι σε έμπιστα χέρια και πως παραμένει ιδιοκτήτης της, όμως όπως φάνηκε, αυτό ήταν αδύνατο.

Μια σειρά εξελίξεων εξωθεί τον Ρώσο ολιγάρχη να αναζητήσει άμεσα αγοραστή για τους Λονδρέζους, φέρνοντας αλλαγές στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Από τη μία ο Αμπράμοβιτς φοβάται πως οι κυρώσεις που θα υποστεί θα συμπεριλαμβάνουν και την Τσέλσι, άπαξ και παραμένει ιδιοκτήτης της. Από την άλλη, οι άνθρωποι που κλήθηκαν επίσημα να αναλάβουν την ομάδα (το Δ.Σ. του φιλανθρωπικού ιδρύματος του συλλόγου) φοβούνται κι αυτοί από την πλευρά τους ότι το όνομά τους θα συνδεθεί με τη Ρωσία κι αυτό δεν το θέλουν επ’ ουδενί.

Φήμες υπήρχαν από προχθές το απόγευμα, και διογκώθηκαν χθες το πρωί, όταν δημοσιεύτηκε συνέντευξη του επιχειρηματία Χάνσγεργκ Βις, ο οποίος τόνισε πως είναι από τους υποψήφιους αγοραστές! Οι ενδείξεις έγιναν βεβαιότητα χθες βράδυ, όταν ο ίδιος ο Αμπράμοβιτς εξέδωσε ανακοίνωση: «Είμαι αναγκασμένος να πάρω μια εξαιρετικά δύσκολη απόφαση που με πονάει. Θα πουλήσω τον σύλλογο σε αυτόν που θα αποδειχθεί ως η καλύτερη επιλογή για το μέλλον της ομάδας, των παικτών, των χορηγών και φυσικά των οπαδών μας», είπε ο Ρώσος μεγιστάνας και πρόσθεσε: «Γνωρίζω ότι υπάρχουν διαδικασίες που θα πάρουν καιρό, όμως η απόφαση είναι ειλημμένη». Η αξία της Τσέλσι έχει αποτιμηθεί σε 1,5-2 δισ. ευρώ, όμως ο Αμπράμοβιτς θα πουλήσει με ένα ποσό που θα ξεπερνά τα 2,5 δισ. Μάλιστα, υποσχέθηκε ότι το καθαρό κέρδος της αγοραπωλησίας θα δοθεί για την ενίσχυση των πληγέντων στην Ουκρανία! Επίσης, ξεκαθάρισε ότι δεν θα ζητήσει πίσω το 1,5 δισ. που δάνεισε στην Τσέλσι πριν από μερικούς μήνες.

Οσο σκληρός κι αν είναι ένας επιχειρηματίας σαν τον Αμπράμοβιτς, η αλήθεια είναι ότι την Τσέλσι την αγάπησε. Δεν την είδε ως «δουλειά». Ασχολιόταν καθημερινά μαζί της, ενώ πήγαινε πολύ συχνά στο γήπεδο, ακόμη και σε ματς ήσσονος σημασίας. Γι’ αυτό και στην τελευταία παράγραφο της ανακοίνωσης αναφέρει: «Ελπίζω να μου επιτραπεί να έρθω στο Λονδίνο για μια τελευταία φορά και να σας αποχαιρετήσω».

Ο Ελβετός Βις είναι ένας από τους 3-4 επιχειρηματίες που του έγινε κρούση για να αναλάβει την Τσέλσι. Ο ίδιος έδειξε θετικός, «αλλά δεν μπορώ να μπω μόνος μου σε ένα τόσο δαπανηρό project. Μαζί με άλλους ενδεχομένως να ενδιαφέρομαι», τόνισε στην «Blick». Σίγουρα θα ακουστούν και άλλα ονόματα τις επόμενες μέρες και γενικά το επόμενο διάστημα αναμένεται «καυτό».