Δεν έκρυβε τεράστιες εκπλήξεις η προημιτελική φάση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Το γηπεδούχο Καμερούν προχώρησε στα ημιτελικά, το ίδιο και τα «βαριά χαρτιά» της Αιγύπτου και της Σενεγάλης, ενώ την τετράδα συμπληρώνει η Μπουρκίνα Φάσο που κάνει ένα εξαιρετικό τουρνουά. Η ομάδα του Καμού Μαλό νίκησε με 1-0 την Τυνησία και ονειρεύεται την επιστροφή στον τελικό μετά το 2013.
Στον ημιτελικό της Τετάρτης θα αντιμετωπίσει τη Σενεγάλη, η οποία χθες βράδυ νίκησε με 3-1 την Ισημερινή Γουινέα. Η ομάδα του Σαντιό Μανέ δυσκολεύτηκε αρκετά, αλλά στο τελευταίο 20λεπτο ξεδιάλυνε την κατάσταση με γκολ των Κουγιατέ, Σαρ. Ο σταρ της Λίβερπουλ έβγαλε την ασίστ στο πρώτο τέρμα του αγώνα, αλλά δίχτυα δεν βρήκε.
Ο ημιτελικός-ντέρμπι θα γίνει την Πέμπτη. Το Καμερούν βρήκε γκολ δύο φορές από τον Εκαμπί και με 2-0 έκαμψε την αντίσταση της Γκάμπιας. Τώρα θα υποδεχθεί την Αίγυπτο, η οποία με ηγέτη τον Μοχάμεντ Σαλάχ επικράτησε με 2-1 του Μαρόκου. Ο κορυφαίος επιθετικός της Πρέμιερ Λιγκ ήταν αυτός που ισοφάρισε το πέναλτι του Μπουφάλ και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί έβγαλε την ασίστ στον Τρεζεγκέ για το τελικό 2-1.
