Τα όσα συνέβησαν στο γήπεδο των Χανίων στην αναμέτρηση του Ιωνικού με την τοπική ομάδα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που πήγαν «περίπατο» θορύβησαν τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας που αφού δήλωσε πως δεν ευθύνεται για τις εικόνες ντροπής (σχετικό βίντεο μετέδωσε το MEGA) προσανατολίζεται (δια στόματος Νίκου Χαρδαλιά) σε λήψη μέτρων.
Όπως εξηγεί η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασία «στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας, επιτρέπεται η διεξαγωγή του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Super League 2, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν ορισθεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού».
Ειδικότερα για το πρωτάθλημα της Super League 2 «η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δεν δίνει καμία άδεια διεξαγωγής των αγώνων, δεν εγκρίνει τις λίστες των αποστολών των ομάδων που μετακινούνται για την διεξαγωγή των πρωταθλημάτων, ούτε της κοινοποιούνται οι σχετικές καταστάσεις. Οι λίστες εγκρίνονται από τον υπεύθυνο ασφάλειας της διοργανώτριας Αρχής και κοινοποιούνται στις κατά τόπο αρμόδιες Αστυνομικές Διευθύνσεις».
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς με αφορμή τα όσα συνέβησαν στα Χανιά δήλωσε πως «είναι ώρα ευθύνης» και πως τη Δευτέρα, 10 Μαΐου, θα εισηγηθεί προσωπικά στην Επιτροπή Επιδημιολόγων την αναστολή διοργανώσεων του πρωταθλήματος της Super League 2.
