Εχει χάσει αρκετούς βαθμούς μέχρι τώρα στη σεζόν ο ΠΑΟΚ και υπό αυτό το πρίσμα, η απογευματινή αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα (17.15 στο Περιστέρι και όχι στους Ζωσιμάδες λόγω κακού αγωνιστικού χώρου) τον φέρνει σε έναν μονόδρομο νίκης. Ωστόσο, υπάρχει και ψυχολογικό κίνητρο για τους παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία, καθώς, με νίκη μπορεί να βρεθούν στη δεύτερη θέση, ασχέτως αν θα υπάρχουν συγκάτοικοι εκεί (ο Αρης και πιθανόν και η ΑΕΚ).
Στις μέρες που ακολούθησαν τον αγώνα Κυπέλλου με τη Λαμία, ο Ουρουγουανός τεχνικός έριξε το βάρος σε δουλειά στον ανασταλτικό τομέα, εκεί όπου ο «δικέφαλος του βορρά» παρουσιάζει αδυναμίες (τόσο στο αμυντικό τρανζίσιον όσο και στην αντιμετώπιση των στημένων φάσεων), και περιμένει σήμερα να δει αποτελέσματα.
Παράλληλα, επέλεξε πρώτη φορά στην αποστολή τον Ραχμάν Μπαμπά που πέρασε από… σκανάρισμα στο προ ημερών φιλικό με την Κ19 αγωνιζόμενος για ένα ημίχρονο. Ο Γκανέζος που έχει έρθει δανεικός από την Τσέλσι πήρε τη θέση του Περέιρα που έμεινε εκτός όπως και άλλοι νεαροί (Μιχαηλίδης, Βρακάς, Κωνσταντέλιας, Κούτσιας), αλλά και ο σιωπηλά τιμωρημένος το τελευταίο διάστημα Αουγκούστο και ο Τσόλακ στον οποίο ο Γκαρσία δεν ποντάρει.
Από πλευράς ΠΑΣ, η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη θα δώσει ένα ακόμη «εκτός έδρας» ματς που η ηπειρωτική ομάδα τα καταφέρνει καλύτερα (μακριά από τους Ζωσιμάδες έχει πάρει τους 14 από τους 21 βαθμούς της). Στη διάθεση του Ελληνα τεχνικού δεν θα είναι ο τιμωρημένος Γιάννης Κάργας αλλά και ο τραυματίας Στέφανος Σιόντης, ενώ εκτός αποστολής έμειναν και οι Λώλης και Σαρδάνης.
● Τόσο η ΠΑΕ όσο και ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ κινητοποιήθηκαν στο μήνυμα μιας φίλης της ομάδας της Αννας, που έγραψε σε σχόλιο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης «δεν ξέρω για σας, αλλά για μένα ο ΠΑΟΚ ήταν, είναι και θα είναι η ζωή μου. Και η θεραπεία και η στήριξη στον αγώνα μου κατά του καρκίνου… Σφίγγεται η ψυχή μου που δεν μπορώ να τον δω… Απλά θέλω να πάω γρήγορα στο γήπεδο γιατί δεν ξέρω πόσο χρόνο έχω».
Από τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ προσκλήθηκε στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος με τη Λαμία, ενώ ο Α.Σ. ΠΑΟΚ την προσκάλεσε σε όλες τις εντός έδρας αναμετρήσεις σε βόλεϊ ανδρών, βόλεϊ γυναικών και χάντμπολ γυναικών, καθώς και κάθε τμήματος που θα επανεκκινήσει την επίσημη αθλητική του δραστηριότητα.
