Λίγες μέρες πριν από τη διεξαγωγή του ισπανικού Σούπερ Καπ στην Ανδαλουσία, που ίσως επιφυλάξει clásico στον τελικό, η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης έζησαν τελείως διαφορετικές καταστάσεις η μία από την άλλη μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Η Μπαρτσελόνα πήγε στη Γρανάδα και με, πρωταγωνιστές τον Λιονέλ Μέσι και τον Αντουάν Γκριεζμάν, που πέτυχαν από δύο γκολ έκαστος, πήρε το τρίποντο (0-4) μέσα στο «Λος Κάρμενες». Το δεύτερο γκολ του αρχηγού επιτεύχθηκε με απευθείας φάουλ – η πρώτη επιτυχημένη προσπάθεια ύστερα από 71 (!) απόπειρες… Με τη νίκη αυτή οι «μπλαουγράνα» βρίσκονται στην 3η θέση, τρεις βαθμούς πίσω από την δεύτερη Ρεάλ. Ικανοποιημένοι και κεφάτοι, ο Ρόναλντ Κούμαν και οι παίκτες του επέστρεψαν στη Βαρκελώνη ώστε να προετοιμαστούν για το Σούπερ Καπ και τον ημιτελικό της Τετάρτης απέναντι στη Σοσιεδάδ.
Η Ρεάλ Μαδρίτης, αντίθετα, έζησε ένα εφιαλτικό τριήμερο λόγω της χιονοθύελλας «Φιλομένα» που έχει παγώσει την Ιβηρική. Ξεκινώντας από το βράδυ της Παρασκευής, όταν η αποστολή της έμεινε γύρω στις 5 ώρες μέσα στο αεροπλάνο στο αεροδρόμιο «Μπαράχας» της Μαδρίτης, περιμένοντας το «πράσινο φως» για να απογειωθεί για την Παμπλόνα.
Οι αρχές του αεροδρομίου επέτρεψαν να γίνουν μόνο μερικές απογειώσεις (μεταξύ των οποίων και αυτή της Ρεάλ) και απαγόρευσαν τις προσγειώσεις. Για τον λόγο αυτό, η αποστολή της Μπιλμπάο που ήδη βρισκόταν στον αέρα ταξιδεύοντας προς τη Μαδρίτη για το ματς με την Ατλέτικο επέστρεψε στη Χώρα των Βάσκων και το ματς των δύο ομάδων αναβλήθηκε.
Η Ρεάλ έφτασε λοιπόν μετά κόπων και βασάνων στην επίσης παγωμένη Παμπλόνα (φωτ.) για το ματς με την Οσασούνα, η διεξαγωγή του οποίου το βράδυ του Σαββάτου ήταν αμφίβολη λόγω του καιρού. Ο σύλλογος της Μαδρίτης δεν αιτήθηκε ποτέ την αναβολή της αναμέτρησης και τελικά κρίθηκε από τον διαιτητή και τη λίγκα ότι το ματς μπορεί να γίνει, μολονότι ο αγωνιστικός χώρος ήταν γεμάτος παγάκια. Οσασούνα και Ρεάλ Μαδρίτης δεν μπόρεσαν να ξεκολλήσουν από το 0-0, με τον Ζινεντίν Ζιντάν κατόπιν να δηλώνει ότι «αυτό δεν ήταν παιχνίδι. Θα έπρεπε να είχε αναβληθεί λόγω των συνθηκών».
Ο ρεαλιστής και ειλικρινής Τόνι Κρόος, πάντως, τόνισε πως «οι συνθήκες ήταν ίδιες και για τις δύο ομάδες. Επρεπε να είμαστε πιο δημιουργικοί και ακριβείς μπροστά στην αντίπαλη περιοχή». Ετσι, η Ρεάλ επιβεβαίωσε το φετινό της μοτίβο, που τη βρίσκει να κερδίζει τα μεγάλα ντέρμπι και να χάνει βαθμούς στα θεωρητικά πιο εύκολα παιχνίδια.
Το μαρτύριό της, ωστόσο, δεν έχει τελειώσει ακόμα. Το «Μπαράχας» παρέμεινε κλειστό όλη τη μέρα χθες και η αποστολή δεν μπόρεσε να επιστρέψει στη Μαδρίτη. Οπότε σήμερα θα απογειωθεί απευθείας για τη Μάλαγα, όπου την Πέμπτη αντιμετωπίζει την Μπιλμπάο στον ημιτελικό του Σούπερ Καπ Ισπανίας.
