Μετά από ένα μικρό διάστημα που δεν αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα με απουσίες, η ΑΕΚ κλείνει το 2020 στο πρωτάθλημα με νέο… κύμα απόντων.
Απέναντι στον Βόλο που αντιμετωπίζει απόψε στη Ριζούπολη, η Ενωση δεν θα έχει τους τιμωρημένους Κρίστιτσιτς και Ινσούα, αλλά και τους Νεντελτσεάρου, Λιβάγια, Γαλανόπουλο και Χνιντ, που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τραυματισμούς ή προφυλάσσονται για να μην εξελιχθούν σε προβλήματα κάποιες ενοχλήσεις που αντιμετωπίζουν. Αυτό συμβαίνει με τους Νεντελτσεάρου και Γαλανόπουλο.
Ο Λιβάγια έχει δύο προβλήματα. Ενοχλήσεις εδώ και καιρό στον προσαγωγό, αλλά κι ένα χτύπημα στην ποδοκνημική από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Και ο Χνιντ είναι με ένα πρόβλημα στο γόνατο από το ματς με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη.
Η ΑΕΚ, που έχει να κερδίσει για εννιά σερί σεζόν στο «καταραμένο» τελευταίο ματς του αντίστοιχου έτους στο πρωτάθλημα, έχει να αντιμετωπίσει και τη νέα αλλαγή έδρας. Βεβαίως στη Ριζούπολη πετυχαίνει νίκες τα τελευταία χρόνια, όχι ωστόσο χωρίς αγωνία. Οπως πέρσι πάλι με τον Βόλο (3-2) και πριν από δύο εβδομάδες το δραματικό 3-4 με τον Απόλλωνα.
Με τις απουσίες Κρίστιτσιτς και Γαλανόπουλου, μετά από δύο ματς που τη μέρα του αγώνα αποκλείστηκε από τις αντίστοιχες αποστολές, φαίνεται πως παίρνει σειρά για να έρθει στο προσκήνιο ο Νταμιάν Σιμάνσκι. Που μετά την επέμβαση στο γόνατο στα τέλη του καλοκαιριού δεν έχει αγωνιστεί δευτερόλεπτο ακόμη στη φετινή σεζόν.
Ο Πολωνός χαφ, που στοίχισε 1,5 εκατομμύριο το καλοκαίρι για να αποκτηθεί με οριστική μεταγραφή από την Γκρόζνι, έχει μείνει πίσω στην… ιεραρχία και από τον Γαλανόπουλο. Βλέπετε, ο Μάσιμο Καρέρα είχε δηλώσει τον Γαλανόπουλο στο ευρωπαϊκό ρόστερ, αλλά όχι τον Σιμάνσκι.
Ετσι ο Ελληνας χαφ βρήκε χρόνο για να πάρει κάποιο ρυθμό μετά τους δέκα μήνες απουσίας, ενώ με την Μπράγκα έπαιξε και βασικός. Οχι όμως και ο Σιμάνσκι, που δεν είχε μπει στο ευρωπαϊκό ρόστερ, παρά το γεγονός πως υπολογιζόταν από πριν ότι θα ήταν σε θέση να προλάβει τους αγώνες του δεύτερου γύρου στους ομίλους. Οπως και έγινε τελικά.
Η ΑΕΚ ξεκινάει το 2021 με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο Φάληρο στις 3 Ιανουαρίου. Απόψε θα επιδιώξει να πάει εκεί με τη διαφορά από την κορυφή στους έξι βαθμούς, όπως ήταν δηλαδή και πριν από το πρόσφατο εξ αναβολής μεταξύ τους ντέρμπι στο ΟΑΚΑ. Παίζει χωρίς περιθώριο για την παραμικρή απώλεια απόψε, ωστόσο στην πραγματικότητα έτσι είναι όλα της τα παιχνίδια από τη στιγμή που έχασε από τον Παναθηναϊκό.
Με τις απουσίες που υπάρχουν, τα πράγματα για την ενδεκάδα είναι λίγο-πολύ δεδομένα. Στην επίθεση θα είναι οι Ανσαριφάρντ, Γκαρσία, Μαχαίρας και Μάνταλος, πίσω τους στα χαφ Σιμόες και Σάκχοφ, στο κέντρο της άμυνας Τσιγκρίνσκι και Σβάρνας. Αριστερά στην άμυνα μάλλον ο νεαρός Μιτάι, δεξιά Μπακάκης και κάτω από τα δοκάρια ο Τσιντώτας.
Να σημειωθεί πως μπήκε στην αποστολή και ο 19χρονος Ραντόνια, ο Βόσνιος δεξιός μπακ-χαφ που αποκτήθηκε το καλοκαίρι από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.
