Η Παρί Σεν Ζερμέν δεν οδηγεί πλέον την κούρσα της Λιγκ 1. Χθες έχασε στο «Παρκ ντε Πρενς» από τη Λιόν με 1-0, χάρη σε γκολ του Καντεβέρε, σε ένα ματς που κρίθηκε στην εξαιρετική τακτική των φιλοξενούμενων. Οι παίκτες του Ρουντί Γκαρσιά παγίδεψαν τελείως τους αστέρες των Παριζιάνων και δεν τους επέτρεψαν να πάρουν ανάσα, ούτε στην άμυνα ούτε στην επίθεση. Το χειρότερο νέο για την Παρί είναι ο τραυματισμός του Νεϊμάρ που αποχώρησε από το γήπεδο σε φορείο, κλαίγοντας.
Το αποτέλεσμα αυτό φέρνει επικεφαλής της κατάταξης τις Λιλ και Λιόν με 29 βαθμούς έκαστη, με την Παρί να ακολουθεί στον έναν βαθμό. Και ας μην ξεχνάμε τη Μαρσέιγ που ακολουθεί στους 27 βαθμούς και με δύο παιχνίδια λιγότερα!
Η Λιλ επιβεβαιώνει κάθε εβδομάδα τη φιλοδοξία της να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Ακόμα και σε μέρα που δεν βρισκόταν στο 100%, κατάφερε να νικήσει την Μπορντό με 2-1 και να περάσει πρώτη.
Στο μεταξύ, η Μαρσέιγ επέκτεινε σε έξι τις σερί νίκες της, επικρατώντας 2-1 της Μονακό το Σάββατο με πολύ σοβαρή εμφάνιση. Οι Φωκαείς προηγήθηκαν νωρίς με τους Τοβέν και Μπενεντέτο, ενώ για την ομάδα του Νίκο Κόβατς μείωσε στα τελευταία λεπτά ο Μπεν Γεντέρ.
