ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Μάλλον κανείς δεν περίμενε πως βράδυ Δευτέρας στη Ριζούπολη στο Απόλλωνας – Βόλος θα βλέπαμε ένα από τα καλύτερα ματς ώς τώρα στο πρωτάθλημα, αλλά αυτό ακριβώς έγινε. Ρυθμός πάνω κάτω, πληθώρα ευκαιριών, οι περισσότερες και πιο χαρακτηριστικές για τους γηπεδούχους, ψυχολογικές ανατροπές και πολλά γκολ. Δεν έλειπε τίποτα.

Ο Απόλλωνας, αφού έκανε το καλύτερο παιχνίδι του ώς τώρα στη σεζόν και κυριάρχησε για μία ώρα, προηγήθηκε με 3-0 κι έχασε και πολλές ευκαιρίες, κάποιες κραυγαλέες, τελικά… έπαθε σοκ και δέος μπροστά στο ενδεχόμενο μιας εντυπωσιακής νίκης. Και είδε τον Βόλο να φτάνει στο 3-3.

Τεράστιο το επίτευγμα των φιλοξενούμενων, που κατέβηκαν με σοβαρές ελλείψεις στη Ριζούπολη. Βρέθηκαν πίσω στο σκορ στην εκπνοή του ημιχρόνου με το γκολ του Τσιλούλη και μέσα σε δέκα λεπτά στην επανάληψη έχαναν 3-0, με τα γκολ του Ντομίνγκεζ και του Μπετινέλι με επιστροφή της μπάλας από απόκρουση του Γκαραβέλη σε εκτέλεση πέναλτι.

Ωστόσο, ο Δουβίκας έκανε το 3-1 με τη συμπλήρωση μιας ώρας και μετά άρχισε να γίνεται φανερό πως οι γηπεδούχοι άρχισαν να βλέπουν εφιάλτες και να γεμίζουν άγχος. Οι Βολιώτες δεν είχαν τίποτα να χάσουν, «μύρισαν αίμα»… και δάγκωσαν. Πρώτα με τον Μπαρτόλο και μετά με τον Κολόμπο στις καθυστερήσεις. Και στα τρία γκολ η άμυνα του Απόλλωνα ήταν αλλού γι’ αλλού.

Πρόκειται βέβαια για «αυτοκτονία» της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», που μπορεί να της στοιχίσει στη συνέχεια. Να σημειωθεί πως ο Βόλος ζήτησε πέναλτι στο 0-0 στο πρώτο ημίχρονο, σε χέρι του Κολ εντός περιοχής. Τελικά, το VAR δεν κάλεσε καν τον Κουτσιαύτη για επανεξέταση και το ματς συνεχίστηκε. Με χρήση VAR, λόγω υποψίας για οφσάιντ, μέτρησε και το πρώτο γκολ του Απόλλωνα.

Απόλλων (Γ. Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπρούσιτς, Χουχούμης (60΄ Τσαμπούρης), Λισγάρας, Ντομίνγκεζ, Μπαξεβανίδης, Κολ (60΄Φερνάντεζ), Τσιλούλης (58΄ Σλίβκα), Ιωαννίδης, Μπετινέλι (84΄ Μουνιέ), Φατιόν.

Βόλος (Αν. Λόπεθ): Γκαραβέλης, Μαρτίνες (70΄ Μπαρτόλο), Φεράρι, Μήτογλου (50΄ Νίνης), Κολόμπο, Ριέστρα, Δημόπουλος, Κιάκος (50΄ Γέντρισεκ), Δουβίκας, Περέα, Ουάρντα.

Σκόρερ: 45΄+1 Τσιλούλης, 48΄ Ντομίνγκεζ, 55΄ Μπετινέλι – 60΄ Δουβίκας, 79΄ Μπαρτόλο, 90΄+2 Κολόμπο.

Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Θεσπρωτία).

Κίτρινη: 33΄ Φατιόν, 83΄ Μπετινέλι, 86΄ Βέρχουλστ, 90΄+4 Μπαξεβανίδης – 64΄ Δημόπουλος, 77΄ Νίνης.

Κόκκινη: –