Η προσπάθεια του Παναθηναϊκού να κλείσει τη βασική θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας με λύση από την Αργεντινή, όπως έγινε και με τον Φακούντο Σάντσεθ από δεξιά, είναι σε εξέλιξη. Ο βασικός στόχος είναι ο Γκαμπριέλ Ρόχας, που ανήκει στη Σαν Λορέντσο και προέρχεται από δανεισμό στην Πενιαρόλ της Ουρουγουάης. Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής θέλει να έρθει στην Ελλάδα και έχει ήδη απορρίψει προτάσεις της Πενιαρόλ για να παραμείνει, αλλά και της Κόλο Κόλο από τη Χιλή.
Η Σαν Λορέντσο από την πλευρά της δεν είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει τον παίκτη χωρίς άμεσο οικονομικό αντάλλαγμα. Εχουν ανοίξει συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό, αλλά υπάρχει χάσμα προς το παρόν. Η ομάδα της Αργεντινής θέλει 500.000 για να παραχωρήσει τον παίκτη, με την πρόταση των «πράσινων» να είναι αρκετά μικρότερη και να προβλέπει σημαντικό ποσοστό μεταπώλησης.
Από πλευράς Σαν Λορέντσο, σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα, έχει προταθεί και η περίπτωση δανεισμού με οψιόν αγοράς, αλλά αυτό δεν το θέλει ο ίδιος ο Ρόχας. Καθώς προϋποθέτει να ανανεώσει το συμβόλαιό του, που λήγει το 2021, και προτιμά να φύγει ως ελεύθερος από τη Σαν Λορέντσο. Αναμένεται συνάντησή του με τη διοίκηση της ομάδας μέσα στην εβδομάδα και μένει να δούμε πόσο χρόνο δίνει περιθώριο ο Παναθηναϊκός.
Κατά τα άλλα, προτάθηκε στον Τσάβι Ρόκα ο γνωστός από το πέρασμά του από την ΑΕΚ, Ούρος Τσόσιτς. Ο Σέρβος στόπερ έμεινε ελεύθερος από την Κραϊόβα της Ρουμανίας και αξίζει να σημειωθεί πως είχε απασχολήσει τον Παναθηναϊκό περίπου ένα χρόνο πριν, όταν ήταν να μείνει ελεύθερος από την ΑΕΚ.
