Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Οι εικόνες από τα προχθεσινά πανηγύρια της Μπάγερν Μονάχου για την κατάκτηση του 6ου Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας της δεν είχαν ένα κεντρικό πρόσωπο. Ολοι πανηγύρισαν το ίδιο, όλοι μετείχαν εξίσου, τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και στα αποδυτήρια και στο γεύμα στο ξενοδοχείο στο Αλγκάβρε. Γιόρτασαν όπως παίζουν: σαν σύνολο, σαν μια γροθιά. Οι παλιές καραβάνες και οι πιτσιρικάδες, οι βασικοί και οι αναπληρωματικοί… Και αυτοί που δεν έπαιξαν προχθές και αυτοί που πρωταγωνίστησαν.

Ενας από αυτούς, ο σκόρερ του αγώνα Κίνγκσλεϊ Κομάν, που ξεκίνησε από τα φυτώρια της Παρί για να βγει πρωταθλητής Ευρώπης με την Μπάγερν, μίλησε για ένα «απίστευτο συναίσθημα. Νιώθω απερίγραπτη χαρά, αλλά και λύπη για την Παρί. Μολονότι είμαι 100% με την Μπάγερν, έχω τον πρώην σύλλογό μου στην καρδιά μου». Ο 24χρονος Γάλλος πρόσθεσε ότι «προσπαθήσαμε από την αρχή να ελέγξουμε τον αγώνα. Η Παρί έπαιξε καλά, αλλά και εμείς δεν πήγαμε πίσω. Ηταν ένας σούπερ τελικός».

Ο Τόμας Μίλερ, που επί Κόβατς έβλεπε περισσότερο… πάγκο παρά χορτάρι, έλαμπε από ευτυχία: «Τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά το φθινόπωρο και δεν ήμουν χαρούμενος με τον ρόλο μου στην ομάδα. Δεν θα πω ότι σήμερα νιώθω δικαιωμένος, γιατί αυτό ακούγεται σαν “εκδίκηση”. Απλώς απέδειξα ότι έχω ακόμα καύσιμα στο ντεπόζιτο και δεν είμαι για πέταμα…».

Ο Μίλερ ήταν ένας από τους παίκτες των οποίων οι δυνατότητες αμφισβητήθηκαν πέρσι τον Οκτώβριο, τότε που αμφισβητούνταν επίσης τα πρωτεία της Μπάγερν στη Γερμανία καθώς είχε πέσει στην 4η θέση της κατάταξης και αναγκάστηκε να απολύσει τον Νίκο Κόβατς. Ομως οι Βαυαροί κατάφεραν να ορθοποδήσουν και να παρουσιάσουν σταδιακά μια ομάδα στιβαρή, επιθετική, διψασμένη για νίκες. Επειθαν με τα αποτελέσματα και το ωραίο ποδόσφαιρό τους.

Για να φτάσει έως το τρεμπλ στο τέλος μιας από τις πιο πολύπλοκες σεζόν της πρόσφατης ιστορίας της, η Μπάγερν βασίστηκε στην καλύτερη… μεταγραφή του περσινού καλοκαιριού: τον Χάνζι Φλικ! Αυτός, που πριν από ένα χρόνο ανέλαβε βοηθός του Νίκο Κόβατς, σε 36 παιχνίδια ως προπονητής των Βαυαρών κατέκτησε το τρεμπλ με ποσοστό νικών 91,6%! Και ως πρωταθλητής Ευρώπης πλέον δήλωσε προχθές: «Είμαι περήφανος για την ομάδα. Οταν ξεκινήσαμε τη δουλειά μας τον Νοέμβριο, διάβαζα τίτλους όπως “Δεν υπάρχει πια σεβασμός για την Μπάγερν”. Ομως η εξέλιξη της ομάδας στο τελευταίο εξάμηνο είναι εντυπωσιακή. Και σήμερα (σ.σ.: προχθές), απέναντι σε μια τόσο επιθετική ομάδα όπως η Παρί, παίξαμε με θάρρος και κλάση. Αξίζουμε αυτή την επιτυχία».

*Η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ από την Μπάγερν δημιουργεί και μια πρωτόγνωρη κατάσταση με… καραμπόλα ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Λίβερπουλ. Συγκεκριμένα, στο συμβόλαιο της παραχώρησης του Φιλίπε Κοουτίνιο από τους «κόκκινους» στους «μπλαουγράνα» υπήρχε ρήτρα ότι η Λίβερπουλ δικαιούται 5 εκατ. ευρώ επιπλέον, αν ο Βραζιλιάνος αναδειχτεί πρωταθλητής Ευρώπης – κάτι που πέτυχε μεν, αλλά ως δανεικός με την Μπάγερν Μονάχου. Ο αγγλικός σύλλογος θα ζητήσει το ποσό αυτό, όμως οι Καταλανοί θεωρούν ότι μια τέτοια ρήτρα τούς αφορά μόνο αν κερδίσουν οι ίδιοι τον τίτλο με τον Κοουτίνιο στο ρόστερ τους.