ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ο 30χρονος Αργεντινός Φακούντο Σάντσες είναι ο εκλεκτός του Παναθηναϊκού για τη θέση του βασικού δεξιού μπακ, καθώς την Πέμπτη προβλέπεται να βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να υπογράψει συμβόλαιο διετούς διάρκειας με ετήσιες απολαβές ύψους 200 χιλ. ευρώ τον χρόνο.

Ο Σάντσες έμεινε ελεύθερος από την Εστουδιάντες του μεγάλου Βερόν, στην οποία ήταν βασικότατο στέλεχος τα τελευταία τέσσερα χρόνια (μέτρησε συνολικά 135 συμμετοχές με 10 γκολ και 9 ασίστ).

Πρόκειται για ισορροπημένο αμυντικά και δημιουργικά ποδοσφαιριστή με παρεμφερή χαρακτηριστικά σε ύψος και σωματοδομή με τον προκάτοχό του Ματίας Γιόχανσον, με το μισό κόστος συμβολαίου και με μπόλικες παραστάσεις από Κόπα Λιμπερταδόρες και Σουνταμερικάνα.

Συνοδεύεται από τη φήμη της σταθερότητας στην απόδοσή του και βασικό του προσόν είναι η ταχύτητα. Το μοναδικό ερώτημα που υφίσταται στην περίπτωσή του είναι ότι δεν έχει φύγει ποτέ από την Αργεντινή και θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Πριν από την Εστουδιάντες ήταν στην Τίγκρε, ενώ ξεκίνησε την καριέρα του στην ακαδημία της Κολόν Σάντα Φε.

Πέραν της περίπτωσης του Φακούντο Σάντσες που θεωρείται «τελειωμένη», ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να κάνει ένα μεγάλο «κόλπο» για την τελευταία του μεταγραφική πινελιά στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ο Τσάβι Ρόκα, συγκεκριμένα, παλεύει για να φέρει στο «τριφύλλι» τον 33χρονο Ισπανό άσο Μπενιάτ Ετσεμπαρία που έμεινε πρόσφατα ελεύθερος από την Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Πρόκειται για μέσο με πολυετή και επιτυχημένη θητεία στην Πριμέρα Ντιβιζιόν (251 συμμετοχές με 17 γκολ και 31 ασίστ), ο οποίος αγωνίζεται τόσο στη θέση «6» όσο και στη θέση «8».

Διαθέτει σαφώς τεχνικές αρετές και αντίληψη υψηλού επιπέδου στον τρόπο παιχνιδιού του, ενώ φημίζεται για τα χτυπήματά του στις στατικές φάσεις. Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε χθες βράδυ και η ισπανική εφημερίδα «AS».

Στο σχετικό της δημοσίευμα είχε ως τίτλο «ο Μπενιάτ στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού» και σημείωνε ότι η περίπτωση μετακίνησής του στην ελληνική ομάδα είναι ιδιαίτερα δελεαστική για τον ποδοσφαιριστή, καθώς πρόκειται για μια ιστορική ομάδα με προπονητή και τεχνικό διευθυντή Ισπανούς, ενώ ήδη στο ρόστερ υπάρχουν και άλλοι παίκτες από τη χώρα της Ιβηρικής.

Επιπλέον, τονίζεται ότι ο παίκτης είναι επίσης στο στόχαστρο ομάδων από την Κύπρο και από την Τουρκία, ενώ φαίνεται πως υπάρχει ενδιαφέρον από την Αυστραλία και τις ΗΠΑ, όπως και από την Αλαβές, που είχε ενδιαφερθεί και τον περασμένο Ιανουάριο.

Σημειώνεται τέλος ότι ο Ετσεμπαρία δεν έχει απορρίψει καμία πρόταση που έχει στα χέρια του, αλλά η περίπτωση μετακίνησής του στον Παναθηναϊκό φαντάζει ως η πιο ενδιαφέρουσα.