ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr , Κώστας Πετρωτός
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ο ποδοσφαιριστής, που αποτελεί το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid-19 στην ομάδα του ΠΑΟΚ, επέλεξε διαφορετικό δρόμο από τον Μίροσλαβ Στοχ και μέχρι χθες το βράδυ δεν είχε ανακοινώσει την ταυτότητά του. Ωστόσο, το δικό του κρούσμα έθεσε σε εγρήγορση όλη την ομάδα που βρίσκεται σε αναμμένα κάρβουνα ενόψει του νέου τεστ, στο οποίο θα υποβληθεί όλη η αποστολή στην Πορταριά το πρωί.

Το τεστ περιμένει με αγωνία και η ομάδα του Ατρόμητου που ζήτησε για μεγαλύτερη ασφάλεια όλων το φιλικό τεστ με τον «δικέφαλο του Bορρά», που θα γίνει στο Πανθεσσαλικό, να διεξαχθεί αύριο στις 19.30 και έχοντας πλέον φρέσκες αποδείξεις ότι η κατάσταση στον αντίπαλό της είναι υπό έλεγχο.

Με αυτό τον -λογικό- φόβο να υπάρχει εντός της αποστολής, ο Αμπέλ Φερέιρα και οι παίκτες του ΠΑΟΚ συνέχισαν και χθες τη δουλειά, ουσιαστικά την προετοιμασία για το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι στις 25 ή 26 Αυγούστου, στο οποίο ενδεχόμενη πρόκριση θα «κλειδώσει» τη συμμετοχή μίνιμουμ στους ομίλους του Europa League και θα δώσει οικονομική ανάσα για το FFP.

Ο Πορτογάλος τεχνικός επιβεβαίωσε ότι προχωρά σε… ανασχηματισμό της ομάδας, τον οποίο είχε αρχίσει από τα πλέι οφ. Σε κάθε προπόνηση επιβεβαιώνει την πρόθεσή του να παίξει με τρεις στόπερ. Χθες, για παράδειγμα, έβαλε από τη μία πλευρά τούς Βαρέλα, Κρέσπο και μετέτρεψε σε δεξιό κεντρικό αμυντικό τον Τσιγγάρα, απόντος του τραυματία Ινγκασον και, από την άλλη πλευρά, τοποθέτησε τους νεαρούς Μιχάι, Μιχαηλίδη και Διαμαντή (επέστρεψε δανεικός από τον Βόλο).

Ο σχηματισμός με τους τρεις στόπερ συνοδεύεται και από άκρα με δύο παίκτες που θα καλύπτουν όλη την πλευρά. Μέχρι στιγμής γνωρίζαμε ότι οι βασικές επιλογές είναι ο Γιαννούλης στα αριστερά και ο Ροντρίγκο (χθες αποχώρησε με ενοχλήσεις από την προπόνηση) στα δεξιά, ωστόσο, ο Φερέιρα έπειτα από συζητήσεις που έκανε και με τον Ρέμπε και με τα στελέχη του ΠΑΟΚ δείχνει διάθεση να δοκιμάσει σε ρόλο δεξιού φουλ μπακ και τον Δημήτρη Λημνιό, μιας και υπάρχει προβληματισμός για την αποτελεσματικότητά του ως εξτρέμ.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα εκείνοι που εκτιμούν ότι μόνο ως φουλ μπακ μπορεί να εκτοξεύσει τη χρηματιστηριακή αξία του και να φέρει στον ΠΑΟΚ χρήματα που θα δικαιολογούν τη ρήτρα των 15 εκατ. ευρώ που έχει στο συμβόλαιό του.

Πιθανόν και η επιλογή του ΠΑΟΚ να ασχοληθεί με τον Κώστα Σταφυλίδη και να ψάξει τη φόρμουλα συμφωνίας με τη Χόφενχαϊμ, που θα τον φέρει στην Τούμπα, να σχετίζεται και με την επιλογή του σχηματισμού. Μένει να φανεί αν αυτός ο ανασχηματισμός του Φερέιρα θα αποδώσει, αρχής γενομένης από τα πρώτα φιλικά παιχνίδια.