Σε… fast track διακοπές βρίσκεται ο ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ, καθώς στις 30 του μήνα έχει προγραμματιστεί η έναρξη της προετοιμασίας για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Η σεζόν έκλεισε με το πρόστιμο σε όλη την ομάδα (παίκτες και προπονητικό τιμ) που αντιστοιχεί στο 3% -το ανώτερο που επιτρέπει ο αντίστοιχος κανονισμός- των συνολικών απολαβών, ωστόσο ο ΠΑΟΚ δεν έχει την πολυτέλεια να μείνει πολύ εκεί.
Θα πρέπει να βάλει μπρος τον σχεδιασμό της νέας ομάδας για να παρουσιαστεί έτοιμος στην πρώτη μεγάλη πρόκληση της σεζόν, το μονό ματς για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League στις 25 ή 26 Αυγούστου, από το οποίο, αν προκριθεί, θα έχει εξασφαλίσει μίνιμουμ την παρουσία του στους ομίλους του Europa League, κάτι που μεταφράζεται σε έσοδα 7-8 εκατομμυρίων ευρώ («το μισό από το άνοιγμα του ΠΑΟK στο FFP », όπως δήλωσε χθες στον Metropolis 95.5 το παλιό στέλεχος της ΠΑΕ, Ανδρέας Μανδρίνος).
Λογικό και επόμενο είναι το βάρος να πέφτει στις μεταγραφές και είναι χαρακτηριστική η ατάκα του Αμπέλ Φερέιρα στη συνέντευξη που έδωσε, όχι στη ζωντανή μετάδοση μετά το παιχνίδι, αλλά λίγη ώρα αργότερα στο PAOK TV: «Σε κάποιες θέσεις πρέπει να ενισχυθούμε άμεσα. Οταν βλέπεις για παράδειγμα τι συμβαίνει στα χαφ, ξεκάθαρα εκεί χρειαζόμαστε ενίσχυση άμεσα».
Οπου χαφ, η σκέψη των ανθρώπων του ΠΑΟΚ πάει σε παίκτη του στιλ του Γιόσιπ Μίσιτς, για τον οποίο ακόμη κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος πότε θα επιστρέψει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας. Παράλληλα, υπάρχουν και άλλα σοβαρά ζητήματα, όπως αυτά των ανανεώσεων των Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, πιθανών πωλήσεων παικτών και μιας διοικητικής αναδιάρθρωσης.
Για όλα αυτά, ο Ιβάν Σαββίδης είναι εκείνος που θα πάρει τις καθοριστικές αποφάσεις. Αυτός είναι και ο λόγος που άπαντες περιμένουν την έλευση του ισχυρού άνδρα του ΠΑΟΚ, κατά πάσα πιθανότητα στις 27 Ιουλίου στην Ελλάδα, προκειμένου να τρέξουν τα παραπάνω ζητήματα που είναι καθοριστικά για την επόμενη μέρα.
