Να πει ο Πέδρο Μαρτίνς ότι δεν τον πείραξε η προχθεσινή ήττα από τον ΠΑΟΚ, παρότι η ομάδα του έχει κατακτήσει άνετα και «καθαρά» το φετινό πρωτάθλημα, που ήταν ο βασικός φετινός στόχος του Ολυμπιακού, θα είναι ψέμα. Φάνηκε από το γεγονός ότι έμεινε στο γραφείο του στο «Γ. Καραϊσκάκης» τουλάχιστον δύο ώρες μετά τη λήξη της αναμέτρησης.
Ωστόσο αυτό που τον προβλημάτισε περισσότερο ήταν ότι η ομάδα του δεν είχε τη δίψα και τη σπιρτάδα των προηγούμενων αγώνων. Από τη μία είναι φυσιολογικό, αφού ήδη εξασφαλίστηκε ο τίτλος, και από την άλλη, ο Πορτογάλος νιώθει υποχρεωμένος να μετατρέπει σε «δώρο» κάθε κακή εμφάνιση για να μπορέσει να κρατήσει την ομάδα του σε εγρήγορση και ετοιμότητα ενόψει των δύο κρίσιμων ματς που απομένουν και δεν είναι για τα πλέι οφ. Είναι ο τελικός του Κυπέλλου με την ΑΕΚ και η ρεβάνς με τους Γουλβς στο Μολινό την Πέμπτη 6 Αυγούστου (22.00, ώρα Ελλάδας). Είναι αυτά που μπορούν να δώσουν ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις στη δεδομένη επιτυχία της σεζόν.
Ο Πορτογάλος περισσότερο άρχισε να σκέφτεται μήπως η βασική ενδεκάδα, που έπαιξε με τον ΠΑΟΚ, χρειάζεται άλλου είδους διαχείριση, προκειμένου να μείνει ξεκούραστη χωρίς να χάσει τον ρυθμό της. Είναι αλήθεια ότι όσο το πρωτάθλημα ήταν ακόμη υπό διεκδίκηση, σπάνια έκανε αλλαγές ή δοκιμές. Από τη στιγμή που χάθηκε το αήττητο και ο ίδιος είναι πιο ελεύθερος να χρησιμοποιήσει τα δύο ματς που μένουν για τα πλέι οφ, με τον ΟΦΗ και την ΑΕΚ, για να δώσει ευκαιρίες σε παίκτες που δείχνουν πιο διψασμένοι για να διεκδικήσουν μια θέση αλλά κυρίως την παραμονή τους στην επόμενη σεζόν.
Χθες έδωσε ρεπό στους παίκτες του και σήμερα θα συζητήσει μαζί τους, πριν ανακοινώσει την αποστολή για την Κρήτη και τον αγώνα με τον ΟΦΗ.
Γ. ΝΤ.
