Με ουκ ολίγες απουσίες βασικών παικτών βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ο Ολυμπιακός, όπου σήμερα (19.15) θα αντιμετωπίσει τον Αρη στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής των πλέι οφ. Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Σα, Τσιμίκα, Γκιγέρμε, Ελ Αραμπί και Μπα, οι οποίοι δεν συμπεριλήφθηκαν στην 22άδα.
Με την εξασφάλιση του πρωταθλήματος ο Πορτογάλος μπορεί να επιμένει στη διατήρηση του αήττητου, αλλά από την άλλη είναι υποχρεωμένος να κάνει rotation και να δώσει ανάσες σε όποιους κρίνει ότι τις χρειάζονται. Μάλιστα πολύτιμη προς αυτή την κατεύθυνση είναι η συνεργασία του με το ιατρικό και εργοφυσιολογικό τμήμα της ομάδας, το οποίο κάνει τις μετρήσεις και μπορεί να εκτιμήσει ποιος έχει επιβαρυνθεί (γαλακτωθεί) περισσότερο και βρίσκεται στα όρια μυϊκού τραυματισμού.
Υπό αυτές τις συνθήκες ο τεχνικός των πρωταθλητών θα επιλέξει την ενδεκάδα από τους Καραργύρη, Αλέν, Τζολάκη, Ελαμπντελαουί, Γκασπάρ, Τοροσίδη, Παπαδόπουλο, Σεμέδο, Σισέ, Μαρτίνη, Ξενιτίδη, Καφού, Καμαρά, Μπουχαλάκη, Σουρλή, Ραντζέλοβιτς, Μασούρα, Λοβέρα, Μπρούνο, Φορτούνη, Βαλμπουενά, Χασάν.
Σε κάθε ευκαιρία δεν παύει να τονίζει πόσο μεγάλη εμπιστοσύνη έχει σε όλο το υλικό και θεωρεί πως εκτός από την ποιότητα υπάρχει και το κίνητρο για το σημερινό ματς. Στην αποστολή επιστρέφει ο Ραντζέλοβιτς ο οποίος ξεπέρασε τους σπασμούς στη μέση και ως εκ τούτου διεκδικεί θέση στο αρχικό σχήμα, κάτι που συνέβαινε πριν τραυματιστεί, ενώ δεν αποκλείεται να συνυπάρξει με τον Μασούρα δίπλα στον Χασάν που λογικά είναι ο σίγουρος φουνταριστός.
Παράλληλα ο Μαρτίνς έδωσε φρέσκια συνέντευξη στην πατρίδα του, την Πορτογαλία, που περιστράφηκε γύρω από την κατάκτηση του τίτλου, την επέκταση του συμβολαίου του και κυρίως τη ρεβάνς με τους Γουλβς στο Europa League.
«Φέτος έχουμε φανταστικό σύνολο, ποτέ πριν δεν είχα τόσο καλή ομάδα» ήταν η πιο χαρακτηριστική φράση του, δείγμα της απόλαυσης που νιώθει κατευθύνοντας την ομάδα που με τόσο υπομονή δημιούργησε. «Είναι μια προσπάθεια δύο ετών. Αρχίσαμε τον Απρίλιο του 2018 με πολλές ώρες δουλειάς μαζί με το τεχνικό επιτελείο μου και καταφέραμε να φτιάξουμε ένα σύνολο με νέους παίκτες και με άλλους πιο έμπειρους, με αρκετούς Ελληνες, οι οποίοι κατάφεραν να μας μεταδώσουν την ιδέα του συλλόγου» υπογράμμισε, χωρίς να ξεχάσει τις ιδιαίτερες συνθήκες: «Ναι, κατέκτησα τον πρώτο τίτλο της καριέρας μου, αν και η σεζόν μάς αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση καθώς λόγω της πανδημίας δεν έχουμε δίπλα μας τον κόσμο μας. Είναι κάτι διαφορετικό, αλλά σίγουρα είμαι πολύ χαρούμενος». Αφού υπογράμμισε την πρόοδο των Σα και Σεμέδο, που έφτασαν μέχρι την Εθνική Πορτογαλίας, και επανέλαβε ότι εμπιστεύεται τον Χασαν και τον θέλει και του χρόνου, ρωτήθηκε για την πιθανότητα απωλειών λόγω παραχωρήσεων κάποιων περιζήτητων παικτών: «Δεν έχω ιδέα, αυτό που ξέρω είναι ότι οι περισσότεροι παίκτες θα παραμείνουν. Εχουμε λίγους των οποίων λήγουν τα συμβόλαια. Ο κορμός διατηρείται. Τώρα, αν έρθουν να αναζητήσουν κάποιον παίκτη, επειδή υπάρχουν κλαμπ που έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν και θα ήθελαν να πάρουν παίκτες του Ολυμπιακού, θα δούμε».
Τέλος αναφέρθηκε στη ρεβάνς με τη Γουλβς επισημαίνοντας τις ιδιαιτερότητές της: «Αυτό που βλέπω για το παιχνίδι με τη Γουλβς είναι, με βεβαιότητα μπορώ να το πω, αυτό που βλέπει και ο Νούνο για τον Ολυμπιακό: ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Θα τεθούν αντιμέτωποι δύο προπονητές που οργανώνουν καλά τις ομάδες τους με στόχο τη νίκη. Ο Νούνο κάνει πολύ καλή δουλειά με μεγάλη ποιότητα και φανταστικά αποτελέσματα, αλλά γνωρίζει ότι από την άλλη πλευρά υπάρχει μια εξίσου ποιοτική ομάδα, που έχει κάνει εξαιρετική σεζόν. Ολα είναι ανοιχτά, θα είναι ένα πολύ αμφίρροπο ματς».
