«Εβραζαν» στον Παναθηναϊκό μετά το τέλος του ντέρμπι με την ΑΕΚ για τη διαιτησία του Θανάση Τζήλου. Στο «τριφύλλι» εκτιμούν ότι ο Λαρισαίος ρέφερι έβλεπε μονόπλευρα όλες τις φάσεις που εμπεριείχαν αμφισβήτηση και αδίκησε την ομάδα τους.
Οι «πράσινοι» σκέφτονται μάλιστα σοβαρά να κάνουν επίσημη διαμαρτυρία στην ΕΠΟ για τον τρόπο με τον οποίο σφύριξε στο ντέρμπι ο συγκεκριμένος διαιτητής, εκτιμώντας ότι είχε φόβο μην τυχόν και κάνει κάποιο λάθος υπέρ των τυπικά γηπεδούχων και όχι απαραίτητα δόλο στις αποφάσεις του.
Πάντως στα αποδυτήρια οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν έξαλλοι με τη διαιτησία στο τέλος του ματς, με μπροστάρη τον Μακέντα που έλεγε χαρακτηριστικά ότι «δεν έχω ξαναδεί ποτέ τέτοιο διαιτητή!».
Ο Γιόχανσον εκτιμούσε ότι δεν έκανε καμία παράβαση πάνω στον Λιβάγια στη φάση του γκολ του Ιταλού επιθετικού που ακυρώθηκε και ταυτόχρονα υποστήριζε ότι ο Λόπες έπρεπε να είχε πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια για το χτύπημα που του έκανε εκτός φάσης αλλά και για αρκετά άλλα μαρκαρίσματά του.
Ο δε Χατζηγιοβάνης υποστήριζε ότι δεν ήταν δυνατόν να μην είδαν ότι βρήκε την μπάλα σε ένα τάκλινγκ που έκανε στον Μπακάκη όπου «ανακαλύφθηκε» φάουλ και γενικώς όλοι οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν έντονα εκνευρισμένοι από τη στάση των διαιτητών απέναντί τους στο αθηναϊκό ντέρμπι.
Στον αμιγώς αγωνιστικό τομέα ο Γιώργος Δώνης κατάφερε να παρουσιάσει μια ομάδα με αρχή, μέση και τέλος, που όχι μόνο στάθηκε αξιοπρεπώς στο γήπεδο αλλά σε αρκετά χρονικά σημεία ήταν ανώτερη από την ΑΕΚ, παρότι αυτή είχε περισσότερη ηρεμία όλο το προηγούμενο διάστημα και σαφώς μεγαλύτερο βαθμολογικό κίνητρο.
Ο Δώνης «απάντησε» στη διοίκηση και τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζο, που τον έθεσε εκτός Παναθηναϊκού για την επόμενη σεζόν, δείχνοντας ότι και πολύ καλή δουλειά έχει κάνει στο «τριφύλλι» και γερά θεμέλια έχει βάλει αυτές τις δυο σεζόν προκειμένου να υπάρξει συνέχεια τα επόμενα χρόνια.
Ενα επιπλέον κέρδος για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Γιασίν Αγιούμπ. Ο Ολλανδομαροκινός μέσος αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα της ομάδας και παρότι χρησιμοποιήθηκε σε ρόλο δεξιού χαφ (αν και κεντρικός/επιτελικός μέσος) είχε πολύ καλή απόδοση.
Ο Αγιούμπ πιστοποίησε την άρτια τεχνική του κατάρτιση και τις εμπνεύσεις του και ήταν αρχοντικός με την μπάλα στα πόδια. Επιπλέον είχε πάθος στις προσωπικές μονομαχίες και ήταν πειθαρχημένος τακτικά, αν και η φυσική του κατάσταση δεν του επέτρεψε να βγάλει περισσότερα από 60 λεπτά. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι είχε μείνει εκτός δράσης για μεγάλο διάστημα εξαιτίας του προβλήματος υγείας που αντιμετώπισ
